Jong AZ is vanavond in eigen huis onderuit gegaan tegen TOP Oss. In een weinig spectaculair duel was Huseyin Dogan de grote man aan de kant van de Brabanders. De aanvaller scoorde tweemaal. De mooiste treffer werd echter gemaakt door Brian Smeets. Hij bracht de stand in evenwicht, nadat Ferdy Druijf zijn ploeg op voorsprong had geschoten.

De eerste helft begon stroef van beide kanten. Zowel de bezoekers uit Oss, als Jong AZ wisten weinig mogelijkheden te creëren. Toch kwam de thuisploeg halverwege de eerste helft aan de leiding. Owen Wijndal gaf de assist, topscorer Ferdy Druijf rondde af.

Gelijkmaker

Lang konden de Alkmaarders niet genieten van de voorsprong. Nadat Smeets eerder een grote kans had gemist, was het bij zijn tweede poging wel raak. De middenvelder schoot de bal prachtig via de onderkant van de lat binnen. Huseyin Dogan bezorgde zijn ploeg vlak voor rust de leiding middels een droge schuiver.

Dogan

Na de pauze besliste Dogan de wedstrijd door van dichtbij raak te schoeten na een voorzet van Nieveld. In het vervolg van de wedstrijd wisselden Stam en Vonk wel aanvallend maar hoefde Nick Olij eigenlijk nauwelijks in actie te komen. Zodoende wist TOP Oss de zege onbedreigd over de streep te trekken.

Karakteristieken

Doelpunten: 24′ Druijf 1-0, 30′ Smeets 1-1, 39′ Dogan 1-2, 66’ Dogan 1-3

Gele kaarten: Rommens (TOP Oss) Bergsma (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: Schendelaar; Sedlacek, Bergsma, Bakker, Wijndal; Koopmeiners (75′ Kunst), Reijnders, Goudmijn; Stengs (81′ Kaandorp), Druijf (c), Dekker (60′ Jacobs)

Opstelling TOP Oss: Olij; Verkoelen, Nieveld, Van den Herik (c), Fleuren, Van der Sluys; Rommens, Smeets, Kaak; Oratmangoen, Dogan (87′ Ladan)

Foto: Pro Shots | Toon Dompeling

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com