(L-R) *Jelle Duin* of AZ Alkmaar U23, *Tijs Velthuis* of AZ Alkmaar U23
AZ Jeugd

Jong AZ in eigen huis ruim onderuit tegen Almere City

Jong AZ heeft vanavond in eigen huis een kansloze nederlaag geleden tegen Almere City. De Alkmaarse talenten gingen op de Kalverhoek met 2-5 onderuit tegen de ploeg uit Flevoland. Voor de Alkmaarders scoorden Duin en Kunst de goals. 

Dat de ploeg van Michel Vonk aan een kansloze avond bezig was bleek al vrij snel. Na ruim een half uur keken de talenten namelijk al tegen een 0-3 achterstand aan. Binnen tien minuten scoorde verdediger Helstrup, nadat Bakker eerder nog redde op een inzet van Verheydt.

Tien minuten later raakte oud-AZ’er Kaandorp de paal, maar dat zou slechts uitstel van executie blijken. Verheydt verdubbelde een paar minuten later alsnog de voorsprong met een hard schot van dichtbij. Nadat Mirani voor de 0-3 had gezorgd was Duin trefzeker voor Jong AZ na een blunder van Woud. Kaandorp bepaalde de ruststand vervolgens op 1-4.

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd aanvankelijk wat voort. Oosting en Allouch kregen kansen namens de thuisploeg, maar het was Almere City dat na de thee als eerste wist te scoren via Bouyaghlafen. Na een grote kans voor Margaret bepaalde Kunst de eindstand op 2-5.

Karakteristieken

Doelpunten: 9′ Helstrup 0-1, 22′ Verheydt 0-2, 35′ Mirani 0-3, 37′ Duin 1-3, 41′ Kaandorp 1-4, 72′ Bouyaglafen 1-5, 90′ Kunst 2-5

Gele kaarten: Franken (Jong AZ) Van Vlerken (Almere City)

Opstelling Jong AZ: Bakker; Jacobs, Koopmeiners (c), Velthuis, Gemmel; Franken (82′ Buurmeester), Oosting, Kunst; Baars (46′ De Jong), Duin (62′ Margaret), Allouch

Opstelling Almere City: Woud; Van Vlerken, Mirani, Helstrup (86′ Breedijk), Lesqouy; Receveur, Hammouti (66′ Resink), Koolwijk (c) (75′ Tunga); Sorensen (75′ Gauna), Verheydt, Kaandorp (66′ Bouyaghlafen)

Foto: Soccrates Images 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant