10-12-2018: Voetbal: Jong AZ v Telstar: Alkmaar Keuken Kampioen Divisie 2018/2019 l-r Frank Korpershoek (Telstar), Vince Gino Dekker (Jong AZ)
Wedstrijden

Jong AZ in eigen huis onderuit tegen Telstar

Telstar heeft zojuist met 0-2 gewonnen op bezoek bij Jong AZ. Terell Ondaan was de grote man aan de kant van de bezoekers. De aanvaller was verantwoordelijk voor beide treffers. De thuisploeg kreeg voldoende mogelijkheden tot scoren, maar zoals wel vaker dit seizoen faalden de talenten in de afronding. Het elftal van Vonk en Stam blijft zodoende met lege handen achter. 

Jong AZ begon dramatisch aan de wedstrijd. Na vijf minuten anticipeerde de Alkmaarse defensie niet goed op een diepe bal, waarna Ondaan alleen op Schendelaar af kon. De oud-AZ’er schoot beheerst raak. Nog geen twee minuten later herhaalde het scenario zich. Ondaan ging alleen op Schendelaar af, omspeelde de doelman, maar Church bracht redding op de doellijn.

Kansen

Na de IJmuidense storm in de beginfase kreeg Jong AZ het duel langzaam maar zeker onder controle. De ploeg van Vonk en Stam kreeg ook steeds betere mogelijkheden. Keeper Zonneveld parreerde inzetten van Bakker, Savastano en Reijnders en zag Bakker, Weigelt en Jacobs het doel rakelings missen.

Beslissing

In de tweede helft was het duel wat meer in evenwicht, al was Telstar binnen een minuut dichtbij de tweede treffer. Een pegel van Ondaan spatte echter uiteen op de lat. De thuisploeg ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar echt grote kansen bleven achterwege.

Het was uiteindelijk Terell Ondaan die de wedstrijd in het slot gooide. De watervlugge aanvaller was de Alkmaarse defensie te snel af en liet Schendelaar kansloos. De doelman behoedde zijn ploeg later voor een nog grotere achterstand door van dichtbij met een geweldige redding Mertens van scoren af te houden.

Karakteristieken

Doelpunten: 5′ Ondaan 0-1, 64′ Ondaan 0-2

Gele kaarten: Kramer (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: Schendelaar; Church, Weigelt, Bakker (56′ Goudmijn), Savastano; Kramer, Helmer (68′ Kaandorp), Reijnders; Jacobs (c), Mihalik, Dekker (80′ Taabouni)

Opstelling Telstar: Zonneveld; Cabral, Van Iperen, Van Huizen, Brito; Lynen, Springer (64′ Van Haaren), Korpershoek; Mertens, Ondaan (90′ Groot), Sno (82′ Van Doorm)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant