Wedstrijden

Jong AZ in eigen huis onderuit tegen Jong FC Utrecht

Jong AZ heeft vanavond de eerste nederlaag van het seizoen geleden tegen Jong FC Utrecht. In eigen huis gingen de Alkmaarders met 0-1 onderuit door een goal van Nick Venema. Door de nederlaag zakt de ploeg van Maarten Martens naar plek twee, al heeft het nog de minste verliespunten. 

In de eerste helft gebeurde er eigenlijk niet zoveel voor beide doelen op het sportcomplex aan de Kalverhoek. Jong AZ was de betere ploeg en dacht na ruim tien minuten de score te openen. De goal van Poku werd echter geannuleerd. Franken was halverwege het eerste bedrijf nog dichtbij een treffer, maar zijn vrije trap ging net naast.

Venema

Na de pauze was het Jong FC Utrecht dat na een kwartier op voorsprong kwam. Het was Nick Venema die van dichtbij de trekker overhaalde. De thuisploeg ging hierna op jacht naar de gelijkmaker en leek even te kunnen juichen, al werd de inzet van Barasi ternauwernood van de lijn gehaald. In het vervolg van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, waardoor Jong AZ tegen de eerste nederlaag opliep.

Karakteristieken

Doelpunten: 57′ Venema 0-1

Gele kaarten: Franken (Jong AZ) Huizing, Lottin, Van der Kust (Jong FC Utrecht)

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Jacobs, Dirks, Velthuis (c), Dekker (84′ Gemmel); De Jong (73′ Sedlacek), Franken, Koopmeiners (63′ Christiansson); Poku (63′ Lathouwers), Barasi, Taabouni (63′ Griffith)

Foto: Pro Shots | Vincent de Vries

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Ook interessant