Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Wedstrijden

Jong AZ in eigen huis onderuit tegen FC Eindhoven

Het is Jong AZ niet gelukt om de laatste wedstrijd van het kalenderjaar in winst om te zetten. De Alkmaarders gaven een voorsprong uit handen en verloren van FC Eindhoven. Wie anders Ferdy Druijf zette de ploeg na acht minuten op voorsprong. De spits kreeg de bal aangespeeld, kapte zijn tegenstander uit en krulde de bal fraai in de verre hoek.

Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong. De gasten kwamen na een klein kwartier langszij via een treffer van Lopes. In de 28ste minuut namen de Eindhovenaren zelfs de leiding. Na een doorgekopte bal troefde Daniels Church af en schoot de bal achter de kansloze Schendelaar.

Penalty

Nog voor de pauze had Druijf de stand weer in evenwicht kunnen brengen. Helmer werd in de vijandelijke zestien gevloerd, waarna de bal op de stip ging. Normaal is dat een koud kunstje voor de topscorer van Jong AZ, maar dit keer schoot hij de bal te slap in en kon Swinkels redden. Na de pauze werd er niet meer gescoord, waardoor Jong AZ wederom tegen een nederlaag aanliep.

Karakteristieken

Doelpunten: 8′ Druijf 1-0, 14′ Lopes 1-1, 28′ Daniëls 1-2

Gele kaarten: Mihalik (Jong AZ) Idzes, Van den Boomen, Bourard (FC Eindhoven)

Opstelling Jong AZ: Schendelaar; Church (81′ Koreniuk), Weigelt, Bergsma, Savastano; Hoedemakers (50′ Dekker), Reijnders, Goudmijn (65′ Kramer); Mihalik, Druijf, Helmer

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com