AZ Jeugd

Jong AZ in eigen huis hard onderuit tegen Volendam

De derby tussen Jong AZ en FC Volendam is zojuist geëindigd in een eclatante 2-6 overwinning voor de ploeg uit het vissersdorp. Al na ruim twintig minuten stonden de gastheren op een schier onmogelijke achterstand door treffers van Tol, Antonucci en Kaars. Het was echter niet dat de Alkmaarders geen kansen kregen. Via Koopmeiners, Margaret en Barasi had de ploeg namelijk ook kunnen scoren.

Uiteindelijk was het topscorer Taabouni die de wedstrijd met zijn treffer weer een beetje spannend leek te maken. Die hoop werd vier minuten later alweer de kop ingedrukt door El Kadiri, die de bal achter de kansloze Evora krulde. Jong AZ gaf echter niet op en wilde voor rust het gat nog verkleinen. Via Margaret en Barasi was de ploeg van Vonk ook dichtbij, maar beide speler troffen geen doel.

Na de pauze was het Sugawara die voor het eerste gevaar zorgde, waarna Barasi oog in oog met Bakker rustig bleef en de stand op 2-4 bracht. In de slotfase maakten de bezoekers echter nog twee treffers, waardoor het uitendelijk een pijnlijke avond werd voor Jong AZ op het sportcomplex aan de Kalverhoek.

Karakteristieken

Doelpunten: 5′ Tol 0-1, 19′ Antonucci 0-2, 23′ Kaars 0-3, 28′ Taabouni 1-3, 32′ El Kadiri 1-4, 64′ Barasi 2-4, 82′ Murkin 2-5, 89′ Mulattieri 2-6

Gele kaart: Goudmijn (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: Evora; Sugawara (65′ Gemmel), Koopmeiners (c), Velthuis, Gullit; Buurmeester, Barasi, Goudmijn (76′ Jacobs); Allouch (46′ Biberoglu), Margaret (46′ Kunst), Taabouni (65′ Baars)

Opstelling FC Volendam: Bakker; Betti, Plat, Tol, Murkin; Deul (69′ Vlak), Plat, Antonnuci (83′ Ben Sallam); Doodeman, Kaars (83′ Maloney), El Kadiri (68′ Mulattieri)

Foto: Soccrates Images | Angelo Blankespoor

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant