*Bram Franken* of AZ Alkmaar U23 celebrates 1-0 with *Yusuf Barasi* of AZ Alkmaar U23, *Maxim Gullit* of AZ Alkmaar U23
Wedstrijden

Jong AZ in eigen huis eenvoudig langs FC Dordrecht

Jong AZ had vanavond in eigen huis geen kind aan FC Dordrecht. Op het sportcomplex aan de Kalverhoek wonnen de mannen van Vonk met maar liefst 4-0 door treffers van Franken, Margaret, Duin en Taabouni. Door de overwinning stijgen de beloften naar de zeventiende plek op de ranglijst. 

De Alkmaarders waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en kregen ook de eerste mogelijkheid. Duin kon op aangeven van Taabouni binnentikken, maar vond Van Herk op zijn weg.

Na een klein half uur werd de ploeg van Vonk toch beloond voor het overwicht toen Franken vanaf de rand van het strafschopgebied de score opende. Nog geen minuut later was de marge al verdubbeld toen Margaret de 2-0 tegen de touwen werkte.

In de tweede helft ging Jong AZ verder met waar het in de eerste helft gebleven was. Duin kreeg vrije doortocht richting Van Herk en maakte tien minuten na rust de 3-0. Jong AZ kon hierna nog verder uitlopen door treffers van Margaret, Duin en Berghout, maar het trio wist de kansen niet te verzilveren.

Taabouni gaf een kwartier voor tijd echter wel het goede voorbeeld door er 4-0 van te maken met een schot van afstand. Het zou tevens de eindstand betekenen. Zodoende won Jong AZ voor de tweede maal op rij en hield het voor het eerst sinds 1 december weer eens de nul.

Karakteristieken

Doelpunten: 27′ Franken 1-0, 28′ Margaret 2-0, 53′ Duin 3-0, 75′ Taabouni 4-0

Gele kaarten: Pugliese (FC Dordrecht)

Jong AZ: Reus; Gemmel, Berkhout, Jacobs, Gullit; Franken, Buurmeester, Barasi (64′ De Jong); Margaret (88′ Biberoglu), Duin, Taabouni

FC Dordrecht: Van Herk; Muringen (78′ Hobbel), Aktas, Silva, Poll; Jansen (83′ Baggerman), Musaba (78′ Amadin), Ugur (11′ Pugliese/83′ Vliet); Suray, Bannis, Schuurman

Foto: Soccrates

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant