website laten maken in alkmaar
Uncategorized

Jong AZ hard onderuit in Kerkrade

Het is Jong AZ vanavond niet gelukt om de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie te verlaten. Sterker nog, de ploeg liep tegen Roda JC tegen een keiharde nederlaag aan. Het zat er voor de ploeg van Koen Stam en Michel Vonk eigenlijk geen moment in. Binnen vijf minuten keken de Alkmaarders al tegen een 2-0 achterstand aan door treffers van Dijkhuizen en clubtopscorer Engels. Toen Remans halverwege de eerste helft ook nog de derde treffer maakte was het gebeurd.

Afstraffing

Niet lang daarna deed Jong AZ nog iets terug middels een eigen doelpunt van Werker, maar het bleek niet meer dan een stuiptrekking. In de tweede helft vergroten Remans en Milts de voorsprong namens de Koempels, waarna Reijnders nog wat terugdeed. Het slotakkoord was echter voor Livio Milts, die ervoor zorgde dat er een pijnlijke 6-2 eindstand op het scorebord kwam. Door de nederlaag blijft Jong AZ laatste, met één punt achterstand op Jong FC Utrecht, Dordrecht en Helmond Sport.

Karakteristieken

Doelpunten: 1′ Dijkhuizen 1-0, 4′ Engels 2-0, 21′ Remans 3-0, 23′ Werker (eigen doelpunten) 3-1, 55′ Remans, 4-1, 62′ Milts 5-1, 67′ Reijnders 5-2, 73′ Milts 6-2

Gele kaarten: Verburgh (Roda JC)

Opstelling Jong AZ: Schendelaar; Church, Weigelt (62′ Kramer), Bergsma, Wijndal; Reijnders, Helmer, Hoedemakers (78′ Sedlacek); Duin, Mihalik, Goudmijn (62′ Taabouni)

Foto: Pro Shots | Henk Korzelius

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar