Wedden op voetbal

Wedstrijden

Jong AZ geeft voorsprong weg en verliest bij FC Eindhoven

Jong AZ is vanavond met 2-1 onderuit gegaan bij FC Eindhoven. De ploeg van Stam en Vonk speelde een goede eerste helft en kwam verdiend aan de leiding via een treffer van Oosting. In de tweede helft gaven de Alkmaarders, zoals wel vaker dit seizoen, de wedstrijd uit handen en won FC Eindhoven dankzij twee treffers van Cicilia. 

De bezoekers speelden een sterke eerste helft en kregen ook de beste kansen. Na een lange bal van Bakker kwam het speeltuig terecht bij Kunst, die zijn inzet net naast zag gaan. De tweede kans was voor Bourard, al hoefde De Boer niet in te grijpen. De poging van de speler van Eindhoven zeilde namelijk net langs de kruising. Doelman Swinkels voorkwam halverwege de eerste helft de voorsprong voor Jong AZ door oog in oog met Sedlacek als winnaar uit de strijd te komen.

Voorsprong

Het bleek echter uitstel van executie voor de thuisploeg. Tijjani Reijnders vond met zijn schot de goalie nog op zijn weg, maar Swinkels was vervolgens kansloos op de rebound van Oosting. Na opnieuw een kans voor Bourard had Oosting de score moeten verdubbelen. In kansrijke positie schoot hij echter veel te gehaast naast.

Gelijkmaker

In de tweede helft bracht de ploeg uit de Lichtstad de stand al snel in evenwicht. Cicilia stond geheel vrij in het strafschop van de bezoekers, waardoor het een koud kunstje was om de bal achter de kansloze De Boer te mikken. Diezelfde doelman ging tien minuten voor tijd niet helemaal vrijuit bij de 2-1 van Eindhoven. De keeper leek een voorzet van de zijkant eenvoudig te kunnen plukken maar moest de bal lossen na een botsing met Weigelt. Cicilia kon de bal vervolgens in het lege doel tikken.

Karakteristieken

Doelpunten: 29′ Oosting 0-1, 53′ Cicilia 1-1, 81′ Cicilia 2-1

Gele kaarten: Bakker, Sedlacek (Jong AZ) Essikal (FC Eindhoven)

Opstelling Jong AZ: De Boer; Church, Koopmeiners (c) (60′ Weigelt), Bakker, Gullit; Reijnders, Oosting, Goudmijn; Sedlacek, Kunst, Correia (62′ Margaret)

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels (c); Seedorf, Huybers (46′ Idzes), Van den Eynden, Makasi; Peijnenburg, Bourard, Essikal; Daniels, Cicilia, De Rooij

Foto: Pro Shots | Thomas Bakker 

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com