Wedden op voetbal

Wedstrijden

Jong AZ en Volendam delen punten in derby

Jong AZ heeft de goede vorm van na de winterstop voortgezet tegen FC Volendam. In eigen huis kwamen de talenten van Koen Stam en Michel Vonk terug van een achterstand en hielden uiteindelijk een punt over aan de derby. In de eerste helft kregen beide ploegen een aantal kansen op de openingstreffer, maar waren het de beide doelmannen die hun ploeg behoeden voor een achterstand.

Na de pauze was Jasper Schendelaar echter kansloos op een inzet van Robin Schouten. De voormalig AZ’er joeg de bal op fraaie wijze in de korte hoek, via de binnenkant van de paal, achter de kansloze goalie. Jong AZ moest hierna in de achtervolging en zag die dadendrang een kwartier voor tijd beloond worden. Invaller Jelle Duin was de maker van het doelpunt. Omdat er aan die stand niets meer veranderde zetten de Alkmaarders de goede reeks voort. Van de laatste vijf wedstrijden ging er slechts eentje verloren.

Het behaalde punt heeft weinig directe gevolgen voor de stand op de ranglijst. Jong AZ blijft achttiende, maar het gat naar de nummers negentien en twintig is opgelopen tot zeven punten. Dordrecht staat één puntje boven de talenten.

Karakteristieken

Doelpunten: 51′ Schouten 0-1, 75′ Duin 1-1

Gele kaarten: Kunst, Church (Jong AZ) Doodeman, Schouten, Kaars (FC Volendam)

Opstelling Jong AZ: Schendelaar; Church, Weigelt (62′ Bakker), Kramer, Savastano; Jacobs (58′ Duin), Koopmeiners (60′ Kunst), Goudmijn; Hoedemakers, Mihalik, Reijnders

Opstelling FC Volendam: Van Stappershoef; Schouten, Tol, Baly, Betti; Visser, Deul (85′ Kok), Vlak; Doodeman, Peters (76′ Kaars), Berenstein (83′ Antwi)

Foto: Pro Shots | Rob Romer

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com