Wedstrijden

Jong AZ en Telstar delen punten in vermakelijke derby

Jong AZ is het seizoen begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen Telstar. Op het eigen AFAS Trainingscomplex kregen beide ploegen voldoende kansen, maar de keepers wisten hun doel schoon te houden. Ondanks de verplaatsing van de wedstrijd van het stadion naar de Wijdewormer stond er veel publiek langs de kant en die zagen een Jong AZ met veel bekende gezichten. Zo speelden onder andere Druijf, Sugawara, Hatzidiakos en Reijnders mee bij de ploeg van Stam en Vonk.

De eerste kansen waren deze avond voor de bezoekers. Al na twee minuten wist De Boer met moeite een zwabberbal te keren. Toen Bergsma niet veel later mistastte kon Kharchouch alleen op de doelman af. Ditmaal hoefde de goalie echter niet handelend op te treden want de inzet van de spits ging naast. In het vervolg van de eerste helft was Margaret tweemaal dichtbij een treffer. De bezoekers uit Velsen hadden moeite met de spits, die eenmaal het doel onder vuur nam met een vlammend schot, terwijl hij vlak voor rust rakelings de kruising miste met een kopbal.

Na de rust had Jong AZ aanvankelijk het beste van het spel en kreeg het ook de beste mogelijkheden, al was de laatste voorzet telkens net niet goed. Reijnders kreeg nog de beste mogelijkheid, de middenvelder trof echter enkel het zijnet. Namens Telstar kreeg oud-AZ’er Springer de grootste kans, zijn knal ging maar net voorlangs. In de slotfase waren beide ploegen te vermoeid om er nog een slotoffensief uit te persen, waardoor de wedstrijd eindigde zoals hij begon.

Karakteristieken

Doelpunten:

Gele kaarten: Sno, Gilmour, El Yaakoubi (Telstar)

Opstelling Jong AZ: De Boer; Sugawara, Hatzidiakos (77′ Church), Bergsma, Savastano; Koopmeiners (c), Reijnders, Goudmijn, Taabouni (66′ Oosting); Margaret (62′ Duin), Druijf

Opstelling Telstar: Swolfs; Sno, Benamar, Gilmour, El Yaakoubi; Korpershoek, Van Doorm (80′ Najah), Springer, Lynen; Kharchouch (88′ Bronkhorst), Sprangers (63′ Berestein)

Foto: Pro Shots | Wouter Dill

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant