website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

Jong AZ en Jong PSV delen de punten

Jong AZ heeft vanavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen Jong PSV. Beide belofteploegen hadden door het interlandweekend te maken met de nodige afwezigen. Bij de Alkmaarders ontbraken om die reden Wijndal, Schendelaar, Sedlacek, Koopmeiners, Reijnders en Taabouni, terwijl ook de Eindhovenaren zes basisspelers misten in vergelijking tot de vorige speelronde. 

Er was zodoende sprake van een open duel op het sportcomplex aan de Kalverhoek. Jong AZ speelde met een sterk middenveld, waarbij Helmer en Goudmijn bij vlagen lieten zien zeer behendig te zijn aan de bal, terwijl Jacobs voor de balans zorgde. Het resulteerde in een aantal fraaie combinaties en doelpogingen. Ondanks dat de thuisploeg via Mihalik, Helmer, Kunst en De Haas voor de gevaarlijkste momenten zorgde werd er voor rust niet gescoord. Te meer omdat ook Mauro Júnior een vrije schietkans niet wist te benutten namens de Eindhovenaren.

Lat

Na de pauze ging het meer over en weer. Jong AZ kreeg in de beginfase de meeste kansen en raakte via Mihalik ietswat fortuinlijk de lat. Nadat invaller Oosting op aangeven van de Tsjech de bal voorlangs gleed was het wel gedaan met de kansen voor de gastheren. In het laatste half uur was het vooral Jong PSV dat aandrong en Rody de Boer een aantal keer testte. De goalie had echter een antwoord op schoten van Verreth en Daneels. Het bleef zodoende bij 0-0. Enige smetje op de avond was de op het oog zware blessure van Henri Weigelt. De Duitser raakte na zeven minuten geblesseerd en moest per brancard het veld verlaten.

Karakteristieken

Doelpunten:

Gele kaarten: Helmer, Jacobs (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: De Boer; Church, Weigelt (7′ De Haas), Bergsma (c), Savastano; Jacobs, Helmer, Goudmijn; Mihalik, Duin, Kunst (55′ Oosting)

Opstelling Jong PSV: Roulaux; Wallenburg, Frey, Soulas, Theunissen; Rigo, Júnior, Verreth; Schoonbrood (61′ Daverveld), Lonwijk (75′ Thomas), Daneels

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar