Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Wedstrijden

Jong AZ en FC Dordrecht delen de punten

Jong AZ is er vanavond niet in geslaagd om te winnen op bezoek bij FC Dordrecht. De Alkmaarders kwamen al vroeg op achterstand in Zuid-Holland. Na reeds twee minuten wist Mourgos zijn ploeg op voorsprong te schieten. De gasten moesten hierna in de achtervolging en waren via Ferdy Druijf tweemaal dichtbij de gelijkmaker.

Niet geheel verrassend was het de topscorer die tien minuten voor rust de stand in evenwicht bracht. Na een overtreding op de teruggekeerde Calvin Stengs mocht Ferdy Druijf aanleggen van elf meter, waarna de spits dit buitenkansje koelbloedig benutte.

Hierna bleef de wedstrijd redelijk in evenwicht en waren er niet heel veel grote kansen meer te noteren. Smith en Zamouri kregen nog mogelijkheden namens de thuisploeg, maar gelukkig was Schendelaar attent bij de eerste poging en verdween de tweede poging naast. Calvin Stengs werd na een uur naar de kant gehaald.

Karakteristieken

Doelpunten: 2′ Mourgos 1-0, 35′ Druijf 1-1 (strafschop)

Gele kaarten: Hoedemakers, De Haas (Jong AZ) Montsma, Janssen, Omonde-Ottewill, Zamouri (FC Dordrecht)

Opstelling Jong AZ: Schendelaar; Weigelt, Bergsma, Bakker, Savastano (63′ De Haas); Hoedemakers, Goudmijn, Reijnders; Stengs (60′ Kaandorp), Druijf, Dekker (75′ P. Koopmeiners)

Opstelling FC Dordrecht: Janssen; Montsma, Breedijk, Peijnenburg, Omonde-Ottewill; Stankov, Smith, Kok; Mourgos, Cijntje, Zamouri (80′ Schets)

Foto: Pro Shots | Dennis Wielders

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com