Bestel nu ons 8-1-9: van Alkmaar de Victorie! t-shirt (op=op)

Wedden op voetbal

Uncategorized

Jong AZ en Den Bosch delen de punten

Jong AZ kwam vanavond niet verder dan een gelijkspel tegen FC Den Bosch. De Alkmaarders waren grote delen van de wedstrijd de betere partij en kregen ook de meeste kansen. Halverwege de eerste helft drukte Druijf dat overwicht uit in de score door uit een rebound de 1-0 binnen te tikken. Ondanks dat de gastheren bij vlagen heel behoor speelden kwam Den Bosch in de tweede helft langszij door een treffer van Blummel.

De thuisploeg begon zeer sterk aan het  treffen met de Brabanders. De mannen van Martin Haar speelden fel en combineerden bij vlagen vlot door de defensie van Den Bosch. De eerste grote kans was dan ook voor Jong AZ, een inzet van Reijnders ging echter net naast. Na een minuut of twintig leek de storm van de gastheren wat te gaan liggen en kwamen de bezoekers iets beter in de wedstrijd. Juist op dat moment kwamen de thuisploeg aan de leiding. Een voorzet van Church werd door Jacobs nog op de lat gekopt, waarna Druijf attent de rebound binnentikte.

Gelijkmaker

Na de pauze bleef Jong AZ de betere ploeg, al was het overwicht iets minder groot. Na kansen voor Druijf en Wijndal was het echter Den Bosch dat op gelijke hoogte kwam. Een voorzet van de linkerkant belandde via Vossebelt bij Blummel, die bij de tweede paal de bal binnen krulde. Na de gelijkmaker ging de thuisploeg wel op jacht naar meer, al zou het niet veel kansen meer krijgen. Aan de andere kant werd Olij ook niet echt meer getest, waardoor het treffen in een gelijkspel eindigde. Met het punt schiet Jong AZ niet veel op, de ploeg blijft negentiende staan op de ranglijst.

Karakteristieken

Doelpunten: 25′ Druijf 1-0, 68′ Blummel 1-1

Gele kaarten: Kaandorp (Jong AZ) Biemans (FC Den Bosch)

Opstelling Jong AZ: Olij (c); Church, Regeling, Kramer, Wijndal; Hoedemakers, Jacobs (82′ Hardijk), Reijnders; Bel Hassani (83′ Springer), Druijf, Koreniuk (73′ Kaandorp)

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Biemans, Kersten, Deijl, Van der Winden; Mert, Felida, Vossebelt; Blummel, Kaars (81′ Van der Sande), Verbeek (88′ Bouyaghlafen)

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

4 Comments

Comments are closed.
  • Avatar