(L-R) *Alec van Hoorenbeeck* of Helmond Sport, *Thijs Oosting* of AZ Alkmaar U23, *Oran Dzepar* of Helmond Sport
AZ Jeugd

Jong AZ eindigt het jaar met remise tegen Helmond Sport

Twee treffers van Thijs Oosting waren vanavond niet genoeg voor een zege van Jong AZ op Helmond Sport. De Alkmaarse talenten kwamen na ruim een half uur aan de leiding toen de spits zijn zesde treffer van het seizoen maakte. Lang kon de ploeg van Michel Vonk echter niet genieten van de voorsprong want vijf minuten later was de stand alweer in evenwicht door een goal van Bosiers.

In de tweede helft begonnen de beloften goed en namen snel weer de leiding. Na een strakke voorzet van Gullit was het opnieuw Oosting die raak wist te schieten. Ook nu kon Jong AZ niet heel lang genieten van de voorsprong. Mees Bakker wist een schot van de Brabanders niet goed te verwerken, waarna Van Keilegom de gelijkmaker tegen de touwen schoot. Dit zou tevens de laatste treffer van de avond zijn.

Karakteristieken

Doelpunten: 34′ Oosting 1-0, 40′ Bosiers 1-1, 56′ Oosting 2-1, 68′ Keilegom 2-2

Gele kaarten: Cetin (Helmond Sport)

Opstelling Jong AZ: Bakker; Jacobs, Berkhout, Castillo (46′ Velthuis); Koopmeiners (c), Goudmijn, Buurmeester (62′ Allouch); Evjen (62′ Baars), Oosting, Taabouni

Opstelling Helmond Sport: Koot; Reith, Dzepar (80′ Hendrikx), Van Hoorenbeeck, Cetin (90′ Roeffen); Vereijken, De Bie, Duijvestijn; Loukili, Goselink (80′ Thomassen), Bosiers (64′ Van Keilegom)

Foto: Soccrates Images 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant