Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Wedstrijden

Jong AZ deelt punten met FC Den Bosch

Jong AZ heeft FC Den Bosch vanavond in eigen huis op 0-0 gehouden. Op het sportcomplex aan de Kalverhoek was het de thuisploeg dat de eerste grote kansen kreeg. Mihalik was na vijf minuten dichtbij de 1-0, maar de Tsjechische spits schoot in kansrijke positie voorlangs. Niet veel later combineerde de talenten zich tot een fraaie mogelijkheid die door Goudmijn net over werd geschoten. Tien minuten voor rust kregen ook de bezoekers een grote kans, Jasper Schendelaar redde echter knap op een inzet van Vincent Vermeij.

Na de pauze was het betrekkelijk rustiger voor beide doelen. Een kwartier voor tijd kreeg Mihalik twee grote mogelijkheden, maar de spits had het vizier niet op scherp staan. Tussendoor was Marchioni nog dichtbij een treffer voor de bezoekers, alleen schoot de Boschenaar zijn inzet naast het doel van Schendelaar. Na gemiste kansen voor Oulad Omar en Van der Sande was het echter gedaan in de Wijdewormer waardoor de punten werden gedeeld. Een knap resultaat voor Jong AZ, maar een domper voor FC Den Bosch dat FC Twente deze speelronde verder kan zien uitlopen.

Karakteristieken

Doelpunten:

Gele kaarten: Goudmijn, Helmer, Duin (Jong AZ) Khammas (FC Den Bosch)

Opstelling Jong AZ: Schendelaar; Savastano, Weigelt (52′ Kramer), Bergsma, Wijndal; Koopmeiners, Helmer, Goudmijn;  Hoedemakers (67′ Duin), Mihalik (90′ Koreniuk), Reijnders

Foto: Pro Shots | Toon Dompeling

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com