Wedstrijden

Jong AZ boekt solide overwinning op Roda JC

Jong AZ heeft vanavond in eigen huis met 2-0 gewonnen van Roda JC. De Alkmaarders klaarden de klus in de eerste door treffers van Buurmeester en Barasi. De ploeg van Martens stijgt daardoor naar een knappe vijfde plaats op de ranglijst.

Op het trainingscomplex in de Wijdewormer waren er in de eerste helft kansen over en weer. Van Brederode was na een kwartier dichtbij de openingstreffer, maar de buitenspeler zag zijn inzet gekeerd worden door Nicolas. Na kansen voor Barasi en Buurmeester namens de thuisploeg, en voor Van der Heide, Postema en Vente namens de bezoekers, kwam Jong AZ vijf minuten voor rust op voorsprong.

Buurmeester

Zico Buurmeester ging de één-twee aan met Barasi, kapte een verdediger uit en schoot kalm raak. Nog voor rust verdubbelden de Alkmarders de voorsprong nadat een alerte Barasi de bal onderschepte en oog in oog met Nicolas de bal afrondde.

Westerveld

In het tweede bedrijf was het alles behalve saai. Westerveld moest al snel handelend optreden na een inzet van Vente, terwijl De Jong net het Limburgse doel miste met zijn schot. In het restant van de wedstrijd hield Westerveld met een aantal goede reddingen zijn goal schoon, waarbij hij in blessuretijd hulp kreeg van de lat bij een kopbal van Vente. Het bleef zodoende bij 2-0.