Wedden op voetbal

Wedstrijden

Jong AZ boekt knappe overwinning op SC Cambuur

Jong AZ heeft vanavond een even knappe als belangrijke overwinning geboekt op SC Cambuur. In eigen huis wonnen de Alkmaarders met 2-1 van de Friezen. Al vroeg in de wedstrijd bracht Mihalik de talenten aan de leiding, waarna Goudmijn op slag van rust de marge verdubbelde na een fraaie solo. In de tweede helft nam de druk van de bezoekers toe maar kwam de aansluitingstreffer van Van Kippersluis te laat. Door de overwinning maakt Jong AZ een flinke sprong op de ranglijst. De ploeg stijgt liefst drie plekken en draagt de laatste plaats over aan Jong FC Utrecht.

De start van de thuisploeg was uitstekend. Al na drie minuten brak Hoedemakers door aan de rechterkant en stelde met zijn voorzet Mihalik in staat om de score te openen. De Tsjech kroop voor zijn directe tegenstander en rondde beheerst af. Deze treffer gaf de ploeg van Vonk en Stam het nodige vertrouwen en de Alkmaarders bleven in het vervolg van de eerste helft eenvoudig op de been. De technische staf liet Jong AZ aantreden met een versterkt middenveld en met Duin en Mihalik voorop.

Goudmijn

Schendelaar werd gedurende de eerste helft eenmaal echt getest maar de doelman tikte een vrije trap van Maulun uitstekend uit de bovenhoek. De Friezen waren verder wel veel in balbezit maar dat resulteerde nauwelijks in kansen. In de omschakeling was de thuisploeg vele malen dreigender, onder de regie van de sterk spelende Goudmijn op het middenveld. Het was dan ook niet verrassend dat de middenvelder vlak voor de pauze voor het hoogtepunt van de wedstrijd zorgde. Na een mooie solo dribbelde Goudmijn vanaf de linkerkant het strafschopgebied in en plaatste de bal fraai in de verre hoek.

Druk

Na de pauze drongen de bezoekers veel meer aan en werden de Friezen ook gevaarlijk. Tien minuten na de hervatting kwamen de gastheren goed weg toen Hendriks de bal van dichtbij keihard op de lat schoot, waarna de rebound over het doel van Schendelaar verdween. De druk bleef vervolgens aanhouden, maar Jong AZ stond geconcentreerd te verdedigen en er zat altijd wel een voetje tussen om het gevaar eruit te halen. De keren dat de trekker wel overgehaald kon worden stond Schendelaar op zijn post. In de blessuretijd maakte Cambuur er nog wel 2-1 van middels een strafschop, maar die treffer kwam uiteindelijk te laat.

Karakteristieken

Doelpunten: 4′ Mihalik 1-0, 45′ Goudmijn 2-0, 90′ Van Kippersluis (strafschop) 2-1

Gele kaarten: Steenvoorden, Jansen (SC Cambuur) Weigelt, Duin (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: Schendelaar; Jacobs, Weigelt, Kramer, Savastano; Hoedemakers (70′ Taabouni), Koopmeiners, Goudmijn, Reijnders; Duin (73′ Koreniuk), Mihalik

Opstelling SC Cambuur: Mous; Wermerskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa; Van den Beemt (41′ Schindler), Jansen (73′ Bangura), Maulun; Conraad (54′ Jones), Hendriks, Van Kippersluis

Foto: Pro Shots | Henk Jan Dijks

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com