Elftal en Technische staf

Jonas Svensson: ‘Ik sluit eigenlijk niets uit’

Jonas Svensson stond vandaag wellicht voor de laatste keer op het veld in het AFAS Stadion in het shirt van AZ. De Noor won met zijn ploeg in een vermakelijke wedstrijd met 5-0 van Heracles Almelo. ‘Vandaag was het inderdaad een leuke wedstrijd om te spelen’, reageert de international na afloop.

‘We hadden een lekkere flow in onze passing, al was het jammer dat we donderdag niet ook hebben weten te winnen. Al zal je nooit weten of PSV ook punten had verspeeld als ze wisten dat ze moesten winnen. Maar we gaan in ieder geval op vakantie met een goed gevoel.’

Vooraf was al duidelijk dat er bij de wedstrijd tegen de Heraclieden eigenlijk niets meer op het spel stond. Al was het volgens Svensson niet moeilijk voor de ploeg om zich op te laden. ‘Voor mij was het in ieder geval niet moeilijk. Wij zijn allemaal liefhebbers en willen gewoon voetballen en winnen. Bovendien wil je het seizoen met een goed gevoel en een goed resultaat afsluiten, zeker omdat wij de laatste weken niet heel goed hebben gevoetbald.’

Moeilijk

Door het aflopende contract van de Noor was het vanmiddag mogelijk de laatste keer dat hij het shirt van AZ aan had. ‘Het was inderdaad wel raar. Ik weet nog niet wat de toekomst gaat brengen. Ik heb nog geen afscheid genomen, maar mijn contract loopt natuurlijk af. Dat ik nog niet weet hoe mijn toekomst er uit zal zien maakte het wat dat betreft wel raar.’

In gesprek

Max Huiberts gaf enkele weken geleden aan dat de deur naar een langer verblijf van de rechtsback nog steeds op een kier staat, iets dat de hoofdrolspeler zelf ook bevestigt. ‘Wij zijn nog steeds in gesprek. Ik heb hier nu vierenhalf jaar gespeeld en ik wil kijken of er andere mogelijkheden zijn, dat moet ik nu uitzoeken. Ik moet daar samen met mijn familie en mijn vriendin goed over nadenken.’

Ambities

‘Ik heb ambities om in een andere competitie te spelen, maar tegelijkertijd heb ik het echt naar mijn zin hier. Ik vind Nederland echt een prachtig land om te wonen en het spelen bij AZ is echt top. Ik heb er de laatste weken ook echt bewust voor gekozen om niet met al die geruchten bezig te zijn, om me zo te kunnen focussen op de laatste wedstrijden.’

Binnenlandse transfer

Dat Svensson Nederland een prachtig land vindt, zou de mogelijkheid openhouden voor een binnenlandse transfer. De verdediger werd eerder al gelinkd aan Feyenoord, terwijl PSV ook recent is genoemd. ‘Ik sluit eigenlijk niks uit. De laatste maanden heb ik al wel gelezen dat ik rond zou zijn met bepaalde clubs, maar dat is absoluut niet het geval. Ik heb er bewust voor gekozen om de focus bij AZ te houden.’

Beslissing

Svensson heeft nog geen termijn zijn hoofd wanneer hij de knoop wil doorhakken. ‘Ik heb geen termijn in mijn hoofd. We gaan eerst focussen op de vakantie en daarna ga ik met mijn zaakwaarnemer en mijn familie praten. Het is natuurlijk ook een belangrijke beslissing. Ik ben nu 28 dus ik moet daar goed over nadenken.’

De Noor is zich er in ieder geval van bewust dat de fans hem graag in Alkmaar zien blijven en hij baalt er dan ook van dat ze er vanmiddag niet bij konden zijn. ‘Het is mooi om te horen dat ze me graag zien blijven en ik zou ervan balen als dit de laatste wedstrijd was en dat het dan in een leeg stadion was zonder de supporters.’

 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant