Elftal en Technische staf

‘John van den Brom verlaat AZ aan het einde van het seizoen’

John van den Brom vertrekt aan het einde het seizoen bij AZ, dat meldt Jack van Gelder zojuist bij Rondo. Arne Slot zou zijn opvolger worden als hoofdtrainer van de Alkmaarders. Volgens Van Gelder zou de trainer hebben aangegeven open te staan voor een andere uitdaging.

Mocht de berichtgeving kloppen dan trekt Van den Brom na bijna vijf seizoenen de deur achter zich dicht in de Kaasstad. In die periode wist hij aardig wat successen te boeken en werd hij tweemaal derde, eenmaal vierde en een keer zesde. Ook bereikte hij tweemaal de finale van de beker, die werden verloren van Vitesse en Feyenoord.

Stroef

Dit seizoen gaat het echter moeizaam voor de Alkmaarders. De ploeg draait stroef en er lijkt zand in de motor te zitten van de voetbalmachine van vorig seizoen. Ondanks dat het nog niet crescendo gaat staat AZ wel op een zesde plek, op slechts drie punten van de nummer vier. Ook zit de ploeg nog steeds in de beker, waar het over anderhalve week in de 1/8 finale aantreedt tegen PEC Zwolle.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com