Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
AZJeugd

Joey Jacobs verdient contract tot 2019

AZ heeft de talentvolle verdediger Joey Jacobs vastgelegd tot medio 2019. De 16-jarige verdediger speelt dit seizoen voor AZ onder 17 en maakt bovendien deel uit van de nationale jeugdselectie van Oranje onder 16. Max Huiberts legt op het digitale huis van de club uit waarom het Jacobs graag voor langere periode wilde vastleggen. ‘Ondanks dat Joey pas zestien jaar is, is hij al een persoonlijkheid met sterke leidinggevende capaciteiten. Hij is een goede en technisch vaardige voetballer, maar ook een pure verdediger die niet schroomt de bal de tribunes in te schieten. Wij zijn blij dat we opnieuw zo’n talent aan AZ hebben weten te binden.’

Jacobs, die afkomstig is van FC Purmerend en sinds 2011 deel uitmaakt van de Alkmaarse jeugdopleiding is zelf ook in zijn nopjes met dit contract. ‘Dit is het begin van m’n droom. Een mooi moment, met m’n familie en dierbaren bij me, en ik hoop nog veel meer te bereiken. Ik heb keihard gewerkt om hier te komen en vooral geprobeerd mensen blij te maken met de dingen die ik doe. Ik voetbal om het publiek te vermaken. M’n droom is om door te breken bij AZ. Ik ben net zestien en m’n ambitie is om op m’n negentiende in het eerste te staan.’

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com