website laten maken in alkmaar
Elftal en Technische staf

‘Jesper Karlsson naar AZ’

Jesper Karlsson vertrekt naar AZ

Jesper Karlsson wordt de nieuwe aanvaller van AZ, dat meldt het Zweedse Aftonbladet zojuist. Volgens het medium is Karlsson vanmorgen op het vliegtuig gestapt naar Nederland om de deal later vandaag definitief rond te maken. De tweevoudig Zweeds international komt voor naar verluidt 2,7 miljoen euro over van Elfsborg en moet de Alkmaarse voorhoede van vers bloed voorzien.

Als een verrassing komt de aanstaande transfer niet. Directeur Voetbalzaken Max Huiberts gaf vorige week immers al aan op zoek te zijn naar een versterking voor de voorste linie. Met Karlsson halen de Alkmaarders een 22-jarige aanvaller in huis die op alle posities voorin uit de voeten kan. Karlsson is dit jaar goed op dreef in de Zweedse competitie, de aanvaller scoorde 9 keer in 18 wedstrijden en gaf ook 5 assists.

Voor hoeveel jaar het talent gaat tekenen is nog niet bekend.

[Foto: Pro Shots | Action Images]

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar