Wedstrijden

Jesper Karlsson kopt AZ naar late overwinning

AZ heeft vanavond door een late treffer van Jesper Karlsson met 3-2 gewonnen van Apollon Limassol. In eigen huis opende Odgaard de score, waaran Joosten de stand in evenwicht bracht. In de tweede helft maakte De Wit vanaf de stip de 2-1, maar niet lang daarna knalde Cabral de gelijkmaker binnen. Het slotakkoord was echter voor Karlsson. De ploeg van Jansen blijft zodoende ruim aan de leiding in Groep E. 

De eerste helft was er eentje zonder al te veel hoogtepunten. In eigen huis speelden de Alkmaarders in een te laag tempo en was de ploeg niet secuur genoeg in balbezit. Toch kwam het elftal van Jansen vroeg aan de leiding. Na een lang lopende aanval kwam Jens Odgaard aan de bal, waarna de Deen de bal via een verdediger in de verre hoek krulde.

Lang kon AZ niet van de voorsprong genieten. Na een uitbraak was het Patrick Joosten die van dichtbij de trekker over kon halen. Er ontstond hierna een fase waarin de Cyprioten de gastheren wat terugdrongen, al duurde dat niet al te lang. Aan de andere kant werden de Alkmaarders ook niet heel gevaarlijk meer, waardoor de eerste helft met een gelijke stand eindigde.

Dani de Wit

Na de thee bleef gevaar ook lange tijd uit. Net op het moment dat Jansen wilde ingrijpen kreeg AZ een strafschop. Dani de Wit versierde de penalty en ging vervolgens zelf achter de bal staan. De middenvelder stuurde de keeper de verkeerde hoek in en schoot zijn ploeg op voorsprong.

Karlsson

AZ gaf de leiding echter opnieuw snel uit handen. Nog geen tien minuten later maakte Apollon Limassol namelijk alweer gelijk door een knal van Cabral. De ploeg uit de Kaasstad ging hierna op jacht naar een nieuwe voorsprong en zag de dadendrang vijf minuten voor tijd beloond worden. Jesper Karlsson kopte een voorzet van Milos Kerkez tegen de touwen en bezorgde zijn ploeg daarmee de drie punten. De Alkmaarders staan met negen uit drie nu ruim aan kop in Groep E van de Conference League.

Karakteristieken

Doelpunten: 16′ Odgaard 1-0, 19′ Joosten 1-1, 62′ D. de Wit (strafschop) 2-1, 71′ Cabral 2-2, 86′ Karlsson 3-2

Gele kaarten: Cabral (Apollon Limassol)

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos (63′ Lahdo), Beukema, Dekker (63′ Vanheusden), Kerkez; Reijnders, D. de Wit (80′ Bazoer), Clasie (c); Sugawara, Odgaard, Van Brederode (63′ Karlsson)

Opstelling Apollon Limassol: Jovanovic; Cabral, Artymatas (77′ Diguiny), Jovanovic, Khammas; Kyriakou, Shahar (63′ Coll), Spoljaric (63′ Jradi); Joosten (63′ Vá), Henty (85′ Dabo), Pittas

Foto: Pro Shots | Vincent de Vries

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %