Elftal en Technische staf

Jens Odgaard blijft bij Bologna

Jens Odgaard is definitief overgenomen door Bologna. De Italiaanse club heeft de koopoptie gelicht en betaalt vier miljoen euro aan AZ. Odgaard heeft een contract getekend tot medio 2028 bij de club waar hij sinds de winterstop op huurbasis voor uitkomt.

71 officiële wedstrijden bij AZ voor Jens Odgaard

Sinds zijn overstap naar AZ in de zomer van 2022 heeft Jens Odgaard 71 officiële wedstrijden gespeeld voor de club. In deze periode was hij goed voor veertien doelpunten en leverde hij acht assists. Het afgelopen half jaar verscheen hij acht keer op het veld voor Bologna, waar hij twee keer het net vond. Beide doelpunten maakte hij in dezelfde week tijdens de wedstrijden tegen Lecce en Fiorentina in de helft van februari.

De transfer betekent dat Odgaard volgend seizoen te zien zal zijn in de Champions League, aangezien Bologna zich afgelopen weekend voor dit prestigieuze toernooi kwalificeerde.

AZ-enclave in Bologna

In Bologna vormt Odgaard nu onderdeel van een groeiende AZ-enclave. Eerder maakten Sam Beukema en Jesper Karlsson al de overstap. Beukema wist zich snel te vestigen als basisspeler in Italië, terwijl Karlsson, mede door blessures, sinds begin oktober slechts één keer als invaller op het veld stond. Ondanks enkele fysieke tegenslagen heeft Odgaard in zijn 332 speelminuten voor Bologna al twee doelpunten gemaakt en genoeg indruk gemaakt om de clubleiding te overtuigen opnieuw zaken te doen met AZ.

[foto via SIPA USA / Pro Shots]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan professionele websites met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %