*Jelle Duin* of AZ Alkmaar U23 Celebrates 1-1 with *Peer Koopmeiners* of AZ Alkmaar U23
Wedstrijden

Jelle Duin leidt Jong AZ langs Excelsior

Jong AZ heeft vanavond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 2-1 gewonnen van Excelsior. Na een vroege openingstreffer van Elias Omarsson boog Jelle Duin de score om met twee treffers.

Op het eigen complex begonnen de Alkmaarse talenten niet goed. Al na zeven minuten schoot Omarsson raak en bracht Excelsior aan de leiding. De ploeg van Michel Vonk herstelde zich echter snel.

Tien minuten later bracht Jelle Duin de ploegen op gelijke hoogte na een mooie combinatie. Vlak voor rust zorgde de spits ook voor de beslissing door een toegekende strafschop te benutten.

In de tweede helft ging Excelsior nog wel op jacht naar de gelijkmaker, maar wist het onvoldoende kansen te creëren om Jong AZ echt in verlegenheid te brengen. Na de rode kaart voor Baars was het verzet van de Rotterdammers definitief gebroken en kwamen de Alkmaarders ongeschonden aan de eindstreep. Door de overwinning stijgen de Alkmaarse talenten naar plek zestien op de ranglijst.

Karakteristieken

Doelpunten: 7’ Omarsson 0-1, 17’ Duin 1-1 45’ Duin (strafschop) 2-1

Gele kaarten: Berkhout (Jong AZ) Wieffer (Excelsior)

Rode kaart: Baas (Excelsior)

Opstelling Jong AZ: Reus; Buurmeester (90’ De Jong, Berkhout, Velthuis, Gullit; Evjen (46’ Poku) Koopmeiners (c), Franken, Taabouni (79’ Sedlacek) Duin (46’ Jacobs) Barasi (79’ Margaret)

Foto: Soccrates Images

 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant