Hakon Evjen was de grote man tegen FK Jablonec
Elftal en Technische staf

Evjen twijfelgeval voor Sparta-thuis

Het is nog onzeker of Håkon Evjen morgen tegen Sparta kan spelen. De creatieve buitenspeler raakte vorige week tegen Jablonec geblesseerd en miste ook al de duels met Vitesse en Fortuna.

Naast de mogelijke absentie van Evjen is Jelle Duin er tegen de Rotterdamers niet bij. De aanvaller raakte eerder deze week op de training geblesseerd en liet vrijdag weten dat hij een langdurige blessure heeft opgelopen.

 

Sparta

Met Sparta treft AZ zondag de nummer zestien van de Eredivisie. De Rotterdammers verloren vier van de laatste vijf wedstrijden. Toch is Jansen op zijn hoede. “Onlangs maakten ze nog indruk tegen het goed aan het seizoen begonnen Willem II, door daar met 0-3 te winnen”, vertelt de trainer op de clubwebsite.

Bij Sparta treft AZ met Kenzo Goudmijn een bekend gezicht. De middenvelder speelt dit seizoen op huurbasis op het Kasteel, maar komt nog niet heel erg veel in de plannen van Henk Fraser voor.

Historie

In de beginfase van het seizoen 2019-2020 stonden AZ en Sparta ook tegenover elkaar. In het Cars Jeans Stadion in Den Haag waren de Alkmaarders destijds met 5-1 te sterk.

2020-2021: AZ – Sparta 2-0
Clasie, De Wit (AZ)
2019-2020: AZ – Sparta 5-1
Idrissi 2x, Boadu 2x, Koopmeiners (AZ), Harroui (Sparta)
2017-2018: AZ – Sparta 2-1
Weghorst, Idrissi (AZ), Chabot (Sparta)
2016-2017: AZ – Sparta 1-1
Luckassen (AZ), Pogba (Sparta)
2013-2014: AZ – Sparta 4-1
Jóhansson 3x, Berghuis (AZ), Voskamp (Sparta)

Aftrap

AZ – Sparta begint zondag om 14.30 uur. De wedstrijd is live te volgen via ESPN en AZ Radio.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant