Wedden op voetbal

Wedstrijden

Jarige Stengs: ‘Dit is het beste kado dat ik kon wensen’

Calvin Stengs vierde vandaag zijn twintigste verjaardag en luisterde die festiviteiten op met een klinkende zege in de beker op PEC. Na afloop stond er dan ook een stralende aanvaller voor de microfoon. ‘Dit is het beste cadeau dat ik kon wensen. We hebben 5-0 gewonnen, misschien was het met een goaltje erbij nog wat leuker geweest, maar dit is top.’

De ploeg oogde bevrijd en dat liet het elftal op het veld zien met fraaie acties, trucjes en mooie aanvallen. Iets waar Stengs wel een verklaring voor heeft. ‘Op een gegeven moment komen zij met tien man te staan, maar ook daarvoor zag je al hakjes. Ik denk dat we er als team gewoon lekker in zitten. Overwinningen doen een team natuurlijk altijd goed. Laten we hopen dat we deze lijn door kunnen zetten.’

Vertrouwen

Van den Brom gaf na de overwinning op Excelsior al aan dat de late treffer van Johnsen ontzettend belangrijk was voor zijn ploeg en die mening wordt gedeeld door de jarige aanvaller. ‘Ik denk dat je heel veel vertrouwen tankt als je afgelopen weekend in de laatste minuut wint en de week daarvoor met 0-3 bij Fortuna. Daarmee hebben we die wedstrijd tegen Willem II kunnen vergeten. De wedstrijd die we dan vandaag spelen was gewoon goed denk ik.’

Acties

Bij het talent zelf groeit het vertrouwen ook met de week. Na ruim een jaar blessureleed had de rechtsbuiten het aanvankelijk moeilijk, maar ook hij merkt dat hij stappen maakt. ‘Ik merk aan mezelf dat ik acties maak, dingen weer durf te doen. Dat ik af en toe steekpassjes geef, vandaag dan op Guus en Midtsjø, dus dat gaat gewoon lekker.’

Vrij

Op de vraag of hij volledig vrij in zijn hoofd is en alle acties durft te maken antwoordt Stengs bevestigend. ‘Ja tuurlijk wel, maar ik kies wel mijn momenten. Ik hoef niet elke keer de actie maken. Af en toe kies ik er ook voor om de rust te bewaren. Je moet het spelletje lezen en dan op het juiste moment de acties maken.’

PSV

Komend weekend wacht de topper tegen PSV. Een lastige wedstrijd, maar toch is Stengs voor goede moed. ‘We hebben vandaag 5-0 gewonnen dus ik denk dat we sowieso wel met wat meer vertrouwen die kant op gaan. Maar PSV staat bovenaan en heeft gewoon een goede ploeg, dus we gaan ons best doen om een goed resultaat te halen.’

Vorig jaar eindigde de wedstrijd in Eindhoven in een drama voor de belofte. Al na acht minuten raakte hij ernstig geblesseerd aan zijn knie, een blessure die hem het hele vorige seizoen aan de kant hield. Toch spookt dat niet echt rond in zijn hoofd. ‘Nee daar ben ik niet echt mee bezig. Maar je weet natuurlijk wel dat het daar is gebeurd’, aldus de aanvaller. Die tot besluit aangeeft vol te gaan voor een beter resultaat dan vorig jaar.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com