Jonas Svensson is voorlopig uitgeschakeld met een blessure
Elftal en Technische staf

Jansen verwacht Svensson terug tegen RKC

Hoofdtrainer Pascal Jansen verwacht vanavond weer een beroep te kunnen doen op Jonas Svensson. De rechtsback moest de afgelopen wedstrijd tegen Ajax aan zich voorbij laten gaan door een lichte blessure. Ook Jordy Clasie lijkt weer hersteld te zijn.

Tweede plaats

Na de 2-0 verliespartij in Amsterdam van vorige week en de overwinning van PSV zijn de Eindhovenaren drie punten uitgelopen op AZ. De Alkmaarders zullen er dus alles aan moeten doen om de laatste 4 wedstrijden van het seizoen te winnen. Jansen gelooft dat de tweede plaats nog mogelijk is voor AZ, zo liet hij vrijdag weten op de clubwebsite. “Ik zie die zeker positief in, wel is de realiteit dat we afhankelijk zijn van PSV.”

RKC

RKC is met een 14e plaats in de Eredivisie slechts 2 punten verwijderd van een plekje in de nacompetitie. De ploeg van trainer Fred Grim zal dus erg gedreven zijn om vanavond een resultaat te boeken tegen AZ. De Alkmaarders zullen op het middenveld bij RKC een bekend gezicht tegenkomen, sinds de winterstop speelt AZ’er Thijs Oosting namelijk op huurbasis voor de Brabanders.

Letschert en Martins Indi

Timo Letschert en Bruno Martins Indi kampten de afgelopen week wat lichte klachten en hebben aangepast getraind. Desondanks verwacht Jansen dat zijn centrale verdedigingsduo er vanavond gewoon bij zal zijn in het Mandemakers Stadion.

Historie

De vorige ontmoeting tussen RKC en AZ in Waalwijk zal veel AZ-supporters bijstaan als de wedstrijd na het dakdrama. In augustus 2019, kort nadat het dak van het AFAS Stadion het door de wind had begeven, wonnen de Alkmaarders eenvoudig met 0-2.

2019-2020: RKC – AZ 0-2
Idrissi 2x (AZ)
2013-2014: RKC – AZ 1-2

Beaugel (RKC), Jóhansson, Martens (AZ)
2012-2013: RKC – AZ 2-1
Lieder 2x (RKC), Altidore (AZ)
2011-2012: RKC – AZ 1-2
Castillion (RKC), R. Elm, Benschop (AZ)
2009-2010: RKC – AZ 0-6
El Hamdaoui 2x, Martens 2x, Dembélé, Lens (AZ)

 

 

 

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Ook interessant