Wedstrijden

‘Jansen ontevreden over spel AZ tegen FC Twente’

Pascal Jansen uitte zijn ontevredenheid over de prestaties van zijn team na de 2-1 nederlaag tegen FC Twente. “Onze nauwkeurigheid aan de bal liet te wensen over, vooral in de eerste helft. Dit is opmerkelijk, want na onze goede goal had ik verwacht dat we comfortabeler zouden gaan spelen, zoals we wilden. Echter, het niveau aan de bal bleef laag,” zei Jansen bij ESPN, nadat hij dit ook in de statistieken bevestigd zag.

Twente fanatieker

Op de vraag naar een verklaring voor de ondermaatse prestatie in de Grolsch Veste, wijst Jansen naar twee oorzaken: “Enerzijds was Twente erg fanatiek zonder bal, maar dat mag ons normaal gesproken niet zoveel uitmaken. We verloren de bal zelfs als er geen druk op stond,” verklaarde de coach.

Onrustig aan de bal

Jansen merkte op dat sommige spelers erg onrustig speelden. “Het zou spanning kunnen zijn. Dan moet je in de hoofden van die jongens kijken. De afgelopen weken zag ik comfort aan de bal, maar vanavond was dat er niet. Dit zag ik niet aankomen. Dit is zeker een stap terug. Twente heeft de overwinning afgedwongen. Aan de andere kant hadden we wel kansen om gelijk te maken.”

Bekijk interview met Pascal Jansen

Reactie Dani de Wit

Na de 2-1 nederlaag van AZ tegen FC Twente, spraken wij na de wedstrijd zelf met een teleurgestelde Dani de Wit, die duidelijk aangeslagen was door de uitkomst van de wedstrijd. “Dit komt hard aan. We hadden veel meer van deze wedstrijd verwacht,” gaf De Wit toe in een interview met AZFanpage. Ondanks de kleine marge in de score, zag hij dat Twente op het veld de overhand had. “Ze waren vandaag gewoon beter. We hadden moeten laten zien dat we boven hen op de ranglijst thuishoren, maar in plaats daarvan vergrootten zij de kloof. We zijn enorm teleurgesteld, zeker omdat we het vandaag niet verdiend hebben,” aldus De Wit.

[foto via Ron Jonker / Pro Shots]

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    0 %