Elftal en Technische staf

Jansen moet puzzelen in aanloop naar Volendam-uit

AZ-coach Pascal Jansen

Pascal Jansen moet behoorlijk puzzelen aan zijn basiself voor de derby tegen FC Volendam van zaterdagavond. De oefenmeester mist zes spelers, waarvan vijf centrumverdedigers.

Eerder werd al bekend dat Mathew Ryan ‘gewoon’ onder de lat zal staan in het Kras Stadion. Er gingen afgelopen week berichten rond dat de Australische keeper geblesseerd zou zijn, maar dat blijkt onjuist.

Centraal achterin heeft AZ wel de nodige personele problemen. Dekker, Beukema, Martins Indi, Vanheusden en Bazoer zijn allemaal niet inzetbaar. Daardoor is het nog even de vraag wie er naast Hatzidiakos in het hart van de verdediging zal staan. Mees de Wit, Clasie en Goes behoren tot de opties.

Mihailovic twijfelgeval, debuut Mijnans lonkt

Vrijdag meldde het Noordhollands Dagblad dat ook Mihailovic waarschijnlijk niet mee kan doen vanwege blessureleed. Daardoor lonkt een debuut voor Sven Mijnans, die op deadline-day werd overgenomen van Sparta.

AZ heeft een bod uitgebracht op Sven Mijnans

Tegenstander FC Volendam ging 2023 in als drager van de rode lantaarn. De ploeg van Wim Jonk heeft zich in het nieuwe jaar echter helemaal herpakt: het won drie keer en speelde gelijk op bezoek bij Ajax. Daarmee heeft het andere Oranje de laatste plaats achter zich gelaten. Op de clubwebsite laat Jansen weten dat hij op zijn hoede is voor Volendam: “Ik vind ze als team positief opvallen.”

Laatste ontmoeting

AZ en FC Volendam stonden eind oktober ook al tegenover elkaar in de Eredivisie. De Alkmaarders kwamen al vroeg met tien man te staan, maar sleepten uiteindelijk toch een 2-1 overwinning over de streep.

Aftrap

FC Volendam – AZ begint zaterdag om 18:45 uur. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %