Elftal en Technische staf

Jamie Jacobs vertrekt naar Cambuur Leeuwarden

Jamie Jacobs verruilt AZ voor Cambuur Leeuwarden, mits de aanvallende middenvelder de medische keuring doorstaat. De Purmerender had in Alkmaar nog een contract voor een jaar, maar zal deze dus niet uitdienen. Jacobs kwam afgelopen seizoen 29 keer in actie namens Jong AZ en was in die wedstrijden tweemaal trefzeker voor zijn ploeg.

Tot een debuut in de hoofdmacht kwam het echter niet voor de speler die regelmatig de aanvoerdersband om de arm had bij de beloften. Zijn overgang naar Friesland is definitief. De ploeg van nieuwbakken trainer Henk de Jong is komend seizoen actief in de Keuken Kampioen Divisie, na een mislukte poging tot promotie via de nacompetitie. Broertje Joey Jacobs blijft wel actief in Alkmaar. Hij verlengde zijn contract vorige maand nog tot media 2022.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com