Elftal en Technische staf

Inzetbaarheid Midtsjø tegen Vitesse twijfelachtig

AZ kan vanmiddag in de strijd om plek 2 tegen Vitesse mogelijk niet beschikken over Fredrik Midtsjø. De Noor raakte op de training deze week geblesseerd aan zijn hamstring.

Boadu

Ook was er eerder even twijfel over de inzetbaarheid van Myron Boadu, die met wat pijntjes uit de wedstrijd tegen Feyenoord was gekomen. Het lijkt gelukkig mee te vallen, Jansen verwacht dat hij vanmiddag gewoon aan de aftrap kan verschijnen.
Datzelfde geldt voor Jonas Svensson en Dani de Wit, die na een periode van blessureleed weer hopen te mogen starten tegen Vitesse.

Strijd om plek 2

AZ en Vitesse doen nog volop mee in de strijd om plek 2 in de Eredivisie. Jansen verwachten dan ook geen makkelijke wedstrijd, zo laat hij weten op de clubwebsite. “Vitesse heeft een goed team. In de competitie hebben zij een mindere reeks gehad, maar ook die fases maak je nu eenmaal door als team. Bovendien zal bij het behalen van de bekerfinale wel wat positieve energie zijn losgekomen.”

Blikvangers bij de Arnhemmers zijn Riechedly Bazoer en Oussama Tannane, die eerder deze week nog een fraai doelpunt maakte in de gewonnen bekerwedstrijd tegen VVV.

Recente historie

AZ heeft het de laatste jaren niet altijd makkelijk in het Gelredome. Van de laatste vijf ontmoetingen werden er twee gewonnen. De meest recente overwinning was op 26 augustus, waar Weghorst zijn waarde voor de Alkmaarders bewees.

2019-2020: Vitesse – AZ 2-1
Matavz, Bero (Vitesse), Koopmeiners (AZ)
2018-2019: Vitesse – AZ 2-2
Bero, Buitink (Vitesse), Vlaar, Koopmeiners (AZ)
2017-2018: Vitesse – AZ 1-2
Matavz (Vitesse), Weghorst 2x (AZ)
2016-2017: Vitesse – AZ 2-1
Baker, Nathan (Vitesse), Kashia e.d. (AZ)
2015-2016: Vitesse – AZ 0-2
Janssen, Henriksen (AZ)

Aftrap

Vitesse – AZ begint vanmiddag om 16:45 en is live te volgen via ESPN. Na afloop van de wedstrijd zal op onze website het wedstrijdverslag verschijnen.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant