Wedstrijden

Inspiratieloos AZ verspeelt punten in Volendam

Een inspiratieloos AZ is vanavond niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel bij Volendam. Mbuyamba kopte de thuisploeg aan de leiding, waarna Odgaard in de tweede helft voor de gelijkmaker zorgde. 

Een inspiratieloos AZ is vanavond niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel bij Volendam. Mbuyamba kopte de thuisploeg aan de leiding, waarna Odgaard in de tweede helft voor de gelijkmaker zorgde. 

De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. Aan De Dijk gebeurde er vrij weinig voor beide doelen, waarbij FC Volendam eigenlijk nog het meest gevaarlijk was. De kleine kansjes van Mbuyamba en Oristanio konden Ryan echter niet verontrusten.

Na de pauze was het niet veel beter. De bezoekers waren aanvallend onmachtig en kwamen na een uur op achterstand. Mbuyamba kopte raak na een vrije trap van Eiting. Toch kwam AZ halverwege het tweede bedrijf terug in de wedstrijd toen Volendam gereduceerd werd tot een tiental. Oristanio trapte Clasie smering op zijn achillespees en mocht na ingrijpen van de VAR inrukken.

Odgaard

AZ voerde hierna de druk op en kwam tien minuten voor tijd op gelijke hoogte. Odgaard profiteerde van slecht optreden in de defensie van de thuisploeg en plaatste de bal met links binnen. Van een echt slotoffensief was vervolgens niet echt sprake, waardoor de ploeg van Jansen twee kostbare punten liet liggen.

Karakteristieken

Doelpunten: 62′ Mbuyamba 1-0, 83′ Odgaard 1-1

Gele kaarten: Reijnders, Sugawara, Pavlidis (AZ) Mühren (FC Volendam)

Rode kaart: Oristanio (FC Volendam)

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Goes (73′ Lahdo), Hatzidiakos, Kerkez; Clasie, Karlsson, Reijnders; Odgaard, Pavlidis, Van Brederode (63′ Mijnans)

Opstelling FC Volendam: Stankovic; Plat, Mbuyamba, Mirani, Flint, Murkin; Da Silva, Eiting, Twigt (90′ Ould-Chikh); Oristanio, Mühren (63′ Antonucci)

Pro Shots | Jasper Ruhe

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %