Wedstrijden

Idrissi schiet AZ langs RKC Waalwijk

AZ heeft vanmiddag volledig terecht met 0-2 weten te winnen van RKC Waalwijk. Oussama Idrissi maakte vlak voor rust beide treffers voor de Alkmaarders. Door de overwinning blijft de ploeg van Arne Slot koploper in de eredivisie en is het bovendien de enige ploeg die nog geen doelpunt tegen heeft gekregen.  Ook zijn de Alkmaarders nog de enige ploeg zonder puntenverlies, al kan FC Utrecht bij een overwinning later vanmiddag ook op zes punten komen.

De wedstrijd in Waalwijk begon wat stroperig. Hoewel de Alkmaarders voetballend een overwicht hadden wist het aanvankelijk weinig kansen te creëren. In de slotfase van de eerste helft wist de ploeg van Arne Slot echter toch het verschil te maken en de drie aanvallers hadden daarbij een hoofdrol. De zwervende Calvin Stengs stuurde Myron Boadu de diepte in, waarna laatstgenoemde de bal meegaf aan Oussama Idrissi. De buitenspeler kapte naar binnen en schoot de bal prachtig in de verre hoek. Niet veel later was het opnieuw raak. Boadu werd wederom gelanceerd, legde de bal breed en gaf Idrissi een niet te missen kans. De linksbuiten faalde niet en schoot alweer zijn derde treffer van dit seizoen binnen.

Na de pauze kon AZ zijn krachten sparen en werd daarbij geholpen door Jurien Gaari. De rechtsback speelde de bal te ver voor zich uit en wilde dat corrigeren middels een charge op Owen Wijndal. Arbiter Lindhout was vervolgens onverbiddelijk en gaf de rechtsback een directe rode kaart, waardoor de Waalwijkers al vroeg in de tweede helft met tien man verder moesten. De gasten geloofden het in het restant van de wedstrijd wel en maakten niet echt meer aanstalte om de score uit te breiden. RKC Waalwijk probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd maar wist nauwelijks echt tot grote kansen te komen.

Karakteristieken

Doelpunten: 35′ Idrissi 0-1, 45′ Idrissi 0-2

Gele kaarten: Meulensteen, Spierings (RKC Waalwijk) Wijndal (AZ)

Rode kaart: Gaari (RKC Waalwijk)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson (61′ Sugawara), Vlaar, Wuytens, Wijndal; Midtsjø (78′ Gudmundsson), Koopmeiners (c), Ouwejan; Stengs, Boadu, Idrissi (61′ Clasie)

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen (42′ Heemskerk); Gaari, Meulensteen, Delcroix, Quasten; Rienstra, Spierings, Tahiri (46′ Bakari); Maatsen, Bilate, Sow (73′ Seys)

Foto: Pro Shots | Marcel van Dorst

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com