11-08-2019: Voetbal: RKC Waalwijk v AZ: Waalwijk Eredivisie 2019-2020 l-r Oussama Idrissi of AZ Alkmaar
Elftal en Technische staf

Idrissi: ‘Ik heb de ambitie om een stap te maken’

De kans is reëel dat Oussama Idrissi zijn laatste wedstrijd voor AZ al heeft gespeeld. In gesprek met de Telegraaf laat de linksbuiten weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. ‘Als je ergens bent uitgeleerd, heb je een nieuwe uitdaging nodig. Zo staat iedere voetballer erin die zich lekker voelt en dat is voor mij op dit moment niet anders’, aldus de aanvaller.

‘Ik heb mijn seizoen geanalyseerd en daardoor heb ik nog meer de ambitie om de volgende stap te maken. Dat AZ niet mijn eindstation zou zijn, was al duidelijk toen ik hier binnenkwam. Het zou gek zijn als ik die ambitie niet zou hebben.’ Idrissi kwam tweeënhalf jaar geleden over van FC Groningen en wist zich in Alkmaar te ontwikkelen tot een belangrijke schakel.

Interesse

Afgelopen jaargang speelde de Marokkaans international 42 wedstrijden namens AZ, waarin hij goed was voor zeventien doelpunten en tien assists. Recent werd Idrissi al in verband gebracht met enkele clubs, waaronder Napoli. Afgelopen winter was de vleugelspeler nog dichtbij een overgang naar Torino.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant