Wedstrijden

Idrissi helpt AZ langs Fortuna Sittard

AZ heeft vanavond een belangrijke overwinning geboekt op bezoek bij Fortuna Sittard. Oussama Idrissi was met een goal en assist de grote man in Limburg. Guus Til zorgde met een fantastische knal voor het slotakkoord. Het duel in Sittard was rommelig, waardoor de individuele kwaliteit uiteindelijk de doorslag gaf. De zege geeft Van den Brom en zijn ploeg weer wat lucht. Ondanks de zege blijven de Alkmaarders voorlopig zevende. 

In Limburg was de eerste kans van de wedstrijd voor de thuisploeg. Lamprou klopte Svensson in de lucht maar kopte de bal net naast de paal. AZ was wakker geschud en zocht hierna de aanval. Zoals vaker dit seizoen kwam het gevaar voornamelijk van de linkerkant. Nadat Idrissi Koselev zag redden op zijn inzet was de buitenspeler enkele minuten daarna wel beslissend. De linksbuiten gaf de bal voor op Seuntjens, die na een klein kwartier de 0-1 binnenschoot.

Marco Bellis

Het vervolg van de eerste helft was rommelig van beide kanten, waarna zowel AZ als Fortuna Sittard logischerwijs de kans kregen om te scoren. Zowel Bizot als Koselev moest een aantal keer handelend optreden, maar ze werden voor de pauze niet meer gepasseerd. Mooiste moment van het eerste bedrijf was waarschijnlijk het moment dat de stadionspeaker de AZ supporters sterkte wenste met het verlies van medesupporter Marco Bellis.

Idrissi

Na de pauze was de eerste grote kans voor de thuisploeg. Marco Bizot redde van dichtbij echter knap op een inzet van Mark Diemers. De rebound werd vervolgens op een haar na gemist door Lazaros Lamprou. Wat volgde was wederom een slordige wedstrijd, op een kletsnat veld. Toen de wedstrijd iets meer dan een uur onderweg was verdubbelde AZ de voorsprong. Na een goede counter was het, wie anders dan, Oussama Idrissi die de trekker overhaalde.

Til

Fortuna Sittard probeerde hierna wel aan te zetten, maar de thuisploeg werd eigenlijk niet meer gevaarlijk. Aan de overkant moest Koselev nog wel een keer vissen. Het was aanvoerder Guus Til die met een fantastische uithaal vanaf twintig meter de mooiste treffer van de avond noteerde. De zege is een welkome opsteker voor John van den Brom en de Alkmaarders, die door de overwinning echter voorlopig nog niet klimmen op de ranglijst.

Karakteristieken

Doelpunten: 12′ Seuntjens 0-1, 63′ Idrissi 0-2, 80′ Til 0-3

Gele kaarten: Mica Pintp, Essers, Rodriguez, Lamprou (Fortuna Sittard) Maher, Druijf (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan; Maher, Til, Midtsjø (82′ Van Rhijn); Stengs, Seuntjens (75′ Druijf), Idrissi

Opstelling Fortuna Sittard: Koselev; Essers (46′ Ciranni), Ninaj, Dammers, Mica Pinto; Rodriguez, Diemers, El Messaoudi (82′ Hutten); Semedo, Stokkers (74′ Novakovich), Lamprou

Foto: Pro Shots | Joep Leenen

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com