Thomas Ouwejan speelde vanavond tegen Malaga een uitstekende pot en brak met een fraaie goal de ban tegen de Spanjaarden. De back was zeer content met zijn treffer en vierde deze dan ook uitbundig. ‘Ja dat klopt. Ik was er ook erg blij mee moet ik zeggen’, geeft het talent na afloop aan tegenover AZ Fanpage. De Alkmaarder is de logische opvolger van de vertrokken Ridgeciano Haps en beaamt dat hij op de goede weg is. ‘Ja ik denk het wel ja. Het laat zien dat ik niet alleen verdedigend mijn taak uitvoer maar ook aanvallend mijn bijdrage kan leveren’.

Moeilijk

Afgelopen seizoen mocht de 21-jarige linkspoot bij afwezigheid van Haps een aantal keer opdraven en liet toen zien een betrouwbare stand-in te zijn. De naar Feyenoord vertrokken Haps was echter onomstreden en dat knaagde af en toe wel een beetje aan Ouwejan. ‘Vorig jaar heb ik me wel een beetje zitten ergeren ja. Maar ik ben natuurlijk wel gewoon door blijven gaan. Ik heb wel bij Jong Oranje mijn minuten kunnen maken, dat was erg lekker, maar als je bij Jong Oranje zit dan wil je natuurlijk ook wel bij je club spelen. Gelukkig komt die kans nu.’

Haps

De transfer van de Amsterdammer kwam voor de nieuwe linksback dan ook als geroepen. ‘Ik zat daar eerlijk gezegd wel een beetje op te hopen natuurlijk. Voor mezelf wil ik die kans pakken en dat kan natuurlijk niet als Haps nog blijft.’ Met de status van basisspeler verandert er wel het een en ander voor Ouwejan, al zal hij niet teveel van zijn gebruikelijke pad afwijken. ‘Het is wel een andere mindset in principe. Maar ik moet zeggen dat ik samen met de andere wissels wel gewoon vol gas ben blijven gaan. Dat is niet anders nu.’

Omschakelen

Ondanks dat hij de positie goed invult is het af en toe wel even wennen voor de jongeling. ‘Ik ben altijd middenvelder geweest. Ik heb daarom ook veel loopvermogen, wat dat betreft kan je wel verwachten dat ik er vaak overheen zal gaan en ook aanvallend mee zal doen. Verdedigend moet ik gewoon mijn taken uitvoeren. Dat is wel even omschakelen ja. Bepaalde situaties zijn toch heel anders dan op het middenveld. Je moet toch meer de ruimte in je rug verdedigen en dat moet ik nu zo goed mogelijk herkennen’, besluit de back het gesprek.

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

7 Replies to “‘Ik hoopte eerlijk gezegd wel een beetje op een vertrek’”

  1. Mooi interview Marius!. Leuk Thomas nu eens in volle actie te zien. Prima goal!

  2. wij als supporter zagen hem liever niet vertrekken maar snap wel dat hij dat zegt. trouwens een erg mooie goal tegen malaga. gewoon zo doorgaan en we hebben het niet meer over Haps..

    haps wie? wij hebben Ouwejan

  3. Gaat een goede worden hopelijk speelt hij aankomend seizoen! Heb hem al paar keer zien spelen en ziet eruit of hij er klaar voor is om Haps op te volgens. Succes ouwe!

    Forza AZ!

  4. Vond Ouwejan vorig jaar bij Twente uit vooral positief opvallen. Nog altijd erg jammer dat Haps weg is, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed komt.

Comments are closed.