Ingezonden

Hoe hoog eindigt AZ in de Eredivisie volgens de bookmakers?

AZ heeft een paar geweldige seizoenen gehad in de Eredivisie, maar op basis van de start van de Alkmaarse club aan het nieuwe seizoen mag dit niet opnieuw verwacht worden. Dat doen bookmakers Nederland dan ook niet. Zij denken namelijk dat AZ uiteindelijk op de vierde plek eindigt in de rankschikking van de Eredivisie 2021/2022. Desondanks heeft het hiervoor ook nog veel concurrentie, met name van Utrecht, Vitesse en Heerenveen. Dit voorspellen de bookmakers namelijk op basis van de eerste wedstrijden in het nieuwe seizoen. 

Slechte start

Het werd net al even genoemd en als fan van AZ weet je het natuurlijk maar al te goed dat je favoriete club slecht begonnen is aan het nieuwe seizoen. Uit vier wedstrijden wist het team van Pascal Jansen immers maar drie punten te halen door in het Abe Lenstra Stadion met 1-3 te winnen van Heerenveen. Eerder werd met 1-0 verloren van RKC, terwijl later ook nog verloren zou worden van PSV en Heracles. Hierbij werden de uitslagen respectievelijk 0-3 en 3-2 voor de tegenstanders van AZ. Met name de nederlaag tegen Heracles was pijnlijk, omdat ruim 45 minuten gespeeld werd met een man minder door de Alkmaarders na een rode kaart voor Jordy Clasie. Desondanks wist Tijjani Reijnders in de 89e minuut nog de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Dit mocht niet baten, want diep in de blessuretijd scoorde Rai Vloet toch nog de 3-2 voor AZ.

Ajax wordt kampioen

Zo kende AZ dus een zeer slechte start aan het nieuwe Eredivisie seizoen. Dit gold niet voor alle clubs. PSV was bijvoorbeeld voor de vorige speelronde nog ongeslagen, maar kreeg in speelronde 5 een flinke klap te verwerken. In eigen huis werd immers met 0-4 verloren van Feyenoord, de nieuwe club van Arne Slot, die eerder nog de succesvolle coach was van AZ. PSV staat hierdoor inmiddels op 12 punten, waarmee ze op de tweede plaats staan. Alleen Ajax doet het vooralsnog beter dan de mannen uit Eindhoven. Toch hebben de Amsterdammers ook al twee punten verloren door gelijk te spelen tegen Twente. Wel werd gewonnen van NEC, Vitesse, PEC Zwolle en Cambuur door Ajax. Onder meer hierdoor wordt de club van Erik ten Hag gezien als de favoriet voor de titel door de bookmakers.

Top 3

Het staat dus wel vast dat Ajax hoe dan ook in de top drie eindigt dit seizoen. Ook PSV zal naar alle waarschijnlijkheid een plekje bij de drie beste teams in de Eredivisie winnen. Er blijft dus nog maar één plaats open op het podium. Volgens de bookmakers zijn er twee clubs die hierom gaan strijden: Feyenoord en AZ. Vooralsnog wordt Feyenoord gezien als de favoriet hiervoor, mede door de goede start van de Rotterdammers. Na vier wedstrijden staat het team van Arne Slot namelijk op 9 punten, aangezien alleen van Utrecht werd verloren. Natuurlijk kunnen er in de volgende dertig wedstrijden voor beide clubs nog veel gebeuren, dus wellicht kan AZ toch nog in de top 3 eindigen dit seizoen. 

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    Ook interessant