Elftal en Technische staf

Hobie Verhulst krijgt voorkeur als eerste keeper

Hobie Verhulst wint strijd om eerste keeper AZ

Het leek er al aan te komen de laatste weken, maar nu is het hoge woord eruit: Hobie Verhulst heeft de strijd om een basisplaats gewonnen van Peter Vindahl. Dit maakte Pascal Jansen na de oefenwinst op KVC Westerlo bekend.

Jansen liet na afloop van de wedstrijd tegenover de officiële kanalen weten dat Verhulst vooralsnog de eerste keuze op doel is: “We nemen de trainingssituatie ook mee. Hobie heeft vanaf het begin van de voorbereiding hele goede dingen laten zien”, aldus de hoofdtrainer na de 0-1 winst in België. Hij verklaarde verder dat keeperstrainer Nick van Aart aardig wat invloed heeft gehad op de keuze voor Verhulst.

Vindahl maakte weinig indruk

Vorig seizoen begon AZ met Verhulst in de basis voordat Vindahl voor 1,8 miljoen werd overgenomen van het Deense Nordsjaelland. De Deen maakte sinds zijn komst niet altijd de allerbeste indruk en de roep op om een reserverol voor de keeper werd groter en groter onder de achterban.

Wat de degradatie voor Vindahl betekent is onduidelijk, maar aangezien die zich afgelopen week in de Deens pers al naar de Premier League droomde, zal het nieuws niet goed zijn gevallen.

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %