website laten maken in alkmaar
Elftal en Technische staf

Henri Weigelt tekent bij Borussia Dortmund

Drie weken nadat zijn contract bij AZ werd ontbonden heeft Henri Weigelt een nieuwe club gevonden. De verdediger is afgelopen weekend gepresenteerd bij de Duitse grootmacht Borussia Dortmund. De 22-jarige Weigelt zal daar uit gaan komen voor het -23 elftal van BVB.

Weigelt kwam in de zomer van 2018 achter over van Arminia Bielefeld en tekende destijds voor drie jaar in de Kaasstad. Mede door verschillende blessures bleef een doorbraak in de hoofdmacht uit. Slechts eenmaal kwam hij in actie voor het eerste elftal. Wel zou hij 28 keer in actie komen namens Jong AZ. Bij Dortmund hoopt de verdediger op een mooie doorstart van zijn loopbaan.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar