AZ Jeugd

Jong AZ wint dankzij vleugelverdedigers van Helmond Sport

Vandaag mocht Jong AZ op eigen veld als nummer elf aantreden tegen de nummer zeven Helmond Sport. Bij het grote AZ kunnen we inmiddels spreken van een behoorlijke herfstdip. Jong AZ won de laatste twee wedstrijden ook niet, al was dat een stuk minder teleurstellend. Helmond Sport was daarentegen bezig aan een ongeslagen reeks van zes wedstrijden. 

De talenten begonnen in Wijdewormer zwak aan de wedstrijd. De eerst de beste aanval van Helmond Sport was namelijk meteen raak. De ploeg uit Helmond kwam gemakkelijk door via de rechterkant en een lage voorzet kon eenvoudig worden ingetikt door Lorentzen. Het was slap verdedigd over de hele linie. 

Jong AZ van 0-1 naar 2-1

Finn Stam maakte het slappe begin in de 7e minuut al goed. Helmond Sport speelde opvallend teruggetrokken en liet de AZ-talenten grote ruimtes. Zo kon Stam ongehinderd opstomen en via een prima afstandsschot maakte hij de 1-1. AZ was vervolgens de betere. De uitploeg kreeg nauwelijks kansen en Jong AZ creëerde hier en daar wel wat. Vlak voor rust werd dat krachtsverschil in de score uitgedrukt. Na een heerlijke steekpass van Kwakman kon van Aken met een lobje scoren. Zo draaiden de linksback en de rechtsback van AZ voor rust de valse start van de ploeg om (2-1). 

Rood voor Helmond Sport

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. De eerste grote kans ontstond na goed doorkoppen van Mexx Meerdink op Kees Smit. Hij schoot de bal niet in de kruising, maar mikte op het gezicht van de keeper. Ook Daal, die heel snel moest reageren op de rebound, kreeg de bal vervolgens niet in een leeg doel. De inzet van Smit was behoorlijk pijnlijk, want keeper Van der Steen moest gewisseld worden. De wedstrijd begon in zijn algemeenheid steeds pijnlijker te worden voor Helmond Sport. Mallahi liet zich in de 62e minuut provoceren door Daal en haalde op een ongekend domme manier uit na wat licht geduw: rood.

Het laatste half uur kon AZ tegen tien man van Helmond de score niet verder uitbouwen. Het incasseerde daarentegen ook geen tegengoal. Zo steeg het naar een keurige negende plek in de KKD en is daarmee voorlopig het best presterende talententeam in de competitie. Dat mag het in de volgende ronde op de Herdgang bewijzen tegen Jong PSV.

Opstelling Jong AZ: Daniel Virginio Deen; Van Aken, Wouter Goes (67, Sem Dekkers), Maxim Dekker, Finn Stam; Dave Kwakman, Enoch Mastoras, Kees Smit (84, Loek Postma); Jayden Addai, Mexx Meerdink, Ro-Zangelo Daal (84, Ricuenio Kewal).

Opstelling Helmond Sport: Van der Steen; Schroijen; Kratschmer; Van den Eynden; Van Vlerken; Botos; Ostrc; Kaars; Amuzu; Lorentzen; Mallahi.

[foto Vincent de Vries / Pro Shots]

Rik Bos
In de jaren 90 geboren in de binnenstad van Alkmaar. Volgt AZ sinds de eeuwwisseling actief. Vroeger door de spijlen van de Hout, sinds de opening van het DSB-Stadion vast met zijn vader vanaf de tribune. Zijn mooiste AZ-momenten zijn Sporting Lissabon - AZ in het Estádio José Alvalade en het kampioensfeest op het Waagplein.

    Comments are closed.

    0 %