Wedden op voetbal

Elftal en Technische staf

Helmer: ‘Een blessure is nooit leuk maar dit kwam op een heel vervelend moment’

Jeremy Helmer had vanavond een groot aandeel in de overwinning van Jong AZ. De middenvelder was met twee treffers doorslaggevend in de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Sparta. ‘Sowieso als we winnen ben ik blij en dat ook nog eens met twee goaltjes.. Een prima afsluiting’, geeft de blije Helmer na afloop aan in de mixedzone. Met name de tweede treffer, een snoeiharde volley, was van grote schoonheid en het talent geeft aan dat hij bij die goal snel moest handelen. ‘Ik dacht  dat Mauro de bal laag zou geven dus daar had ik me een beetje op ingesteld, uiteindelijk kwam ie echter hoog dus ik nam hem gewoon vol op m’n slof.’

Het moet een opluchting zijn geweest voor de 21-jarige jeugdinternational, die halverwege vorig seizoen zwaar geblesseerd raakte en ook nog een groot deel van de huidige jaargang moest missen. Rond de winterstop maakte hij echter zijn rentree en komt de laatste weken al beter in vorm. ‘Ik ben nog nooit zolang geblesseerd geweest dus aan het begin was het even zoeken voor me, ook met m’n hamstring. Nu draait het team echter lekker en dat geldt ook voor mezelf.’

Moeilijk

Voor zijn blessure was Helmer eigenlijk doorgebroken bij het eerste en maakte ook regelmatig minuten bij het vlaggenschip. Wat dat betreft kwam het kwetsuur op een vervelend moment. ‘Ik had Jong eigenlijk een beetje achter me gelaten. Ik heb toen ook wel redelijk wat wedstrijden gespeeld in het eerste en stond ook twee keer in de basis. Elke blessure is rot, maar dat moment was wel echt vervelend. Vervolgens kom je terug en dan wil je eigenlijk verder gaan waar je gebleven was, maar tot op heden is dat eigenlijk nog niet gebeurd en dat is af en toe wel moeilijk’, aldus een eerlijke Helmer.

Hard werken

De middenvelder blijft echter strijdvaardig en heeft in elk geval een duidelijk doel voor ogen voor volgend seizoen. ‘Ik wil wel weer minuten gaan maken want ik wil natuurlijk wel in het eerste spelen. Wat dat betreft komt het einde van de competitie wel op een rot moment haha. Maar ik blijf gewoon hard werken en deze lijn doortrekken.’

https://soundcloud.com/marius-wiegman/helmer-na-sparta

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com