Elftal en Technische staf

AZ hoogstwaarschijnlijk zonder Hatzidiakos tegen Cambuur

SC Cambuur staat met 29 punten knap achtste in de Eredivisie. Met Gullit, Hoedemakers, Jacobs, Schouten, Ter Heide, Breij en Doodeman hebben de Friezen een groot aantal oud-AZ'ers in de selectie. In de eerdere ontmoeting dit seizoen was AZ met 1-3 te sterk voor de ploeg van Henk de Jong.

Het is nog onzeker of Pantelis Hatzidiakos vanavond in het thuisduel tegen Cambuur aan de aftrap zal verschijnen. De centrale verdediger haakte afgelopen woensdag in de warming-up geblesseerd af.

“Het gaat wel wat beter met Panta, maar het is nog even bekijken wanneer we hem weer maximaal kunnen belasten”, laat hoofdtrainer Pascal Jansen via de officiële clubkanalen weten. “De kans is klein dat hij er tegen Cambuur weer bij is.”

Martins Indi

Ook Martins Indi is nog niet hersteld van zijn voetkwetsuur. Het zou dus zomaar kunnen dat Beukema en Witry zaterdagavond weer het hart van de Alkmaarse defensie vormen.

Cambuur

SC Cambuur staat met 29 punten knap achtste in de Eredivisie. Met Gullit, Hoedemakers, Jacobs, Schouten, Ter Heide, Breij en Doodeman hebben de Friezen een groot aantal oud-AZ’ers in de selectie. In de eerdere ontmoeting dit seizoen was AZ met 1-3 te sterk voor de ploeg van Henk de Jong.

Penaltykiller Krul

De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Alkmaar troffen was in het bekertoernooi in 2016-2017. Na negentig minuten stond het toen nog 0-0, waardoor het uitdraaide op een verlenging. In de extra tijd werd er ook niet gescoord en dus moesten penalty’s de beslissing brengen in Alkmaar. Tim Krul kroonde zich tot held.

Aftrap

AZ – SC Cambuur begint zaterdagavond om 20:00 uur. De wedstrijd is live te volgen via ESPN.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %