Wedden op voetbal

Wedstrijden

Hatzidiakos vervangt geblesseerde Vlaar tegen Twente

Arne Slot kan morgenavond tijdens het thuisduel met FC Twente niet beschikken over Ron Vlaar. De centrale verdediger heeft de hele week niet meegetraind vanwege een blessure. Pantelis Hatzidiakos, zal net als in de met 0-4 gewonnen wedstrijd tegen PSV, zijn plek in het hart van de defensie overnemen.

Svensson
Achter de naam van Jonas Svensson staat voor morgen nog een vraagteken. De rechtsback moest de training vandaag vroegtijdig verlaten, laat Arne Slot weten aan het Noordhollands Dagblad. “We moeten nog even kijken hoe ernstig het is, maar ja, een speler die een dag voor de wedstrijd uit de training stapt, daar word ik op zich nooit zo vrolijk van.” Ook Joris Kramer en Albert Gudmundsson zijn morgenavond niet van de partij. Beide spelers kampen met een blessure.

FC Twente
Uiteraard blikte hoofdtrainer Arne Slot ook vooruit op de tegenstander van morgenavond. Hij zegt daarbij de expertise van zijn assistent Pusic zeker te hebben gebruikt in de analyse. “Marino Pusic kent FC Twente natuurlijk goed. Hij is vorig seizoen kampioen met ze geworden. Een groot deel van de spelersgroep is nog hetzelfde.” Verder spreekt Slot voor de clubkanalen over een ‘stevige middenmoter’. “Zo langzamerhand geeft de stand op de ranglijst namelijk een aardige weergave van de krachtsverhoudigen tussen alle ploegen. FC Twente staat negende, die positie hebben ze niet gestolen.”

Historie
AZ speelt zaterdag tegen Twente haar 1800e competitiewedstrijd sinds de oprichting van de club in 1967. Voorafgaand aan het treffen met de Tukkers worden Ouwejan, Bizot en Svensson in het zonnetje gezet. Zij hebben alle drie meer dan honderd duels in het AZ-shirt gespeeld. De laatste ontmoeting met de Tukkers is er een die veel AZ-fans zich nog zullen herinneren. In de vrieskou werd er bij een gevoelstemperatuur van liefst -15 graden met 4-0 gewonnen van FC Twente waardoor de Alkmaarders de finale van de KNVB Beker bereikten. In de finale bleek Feyenoord een maatje te groot voor AZ. Hieronder kun je de beelden van die wedstrijd nog eens terugkijken.

Recente historie
2017-2018: AZ – FC Twente 4-0 (beker)
Idrissi 2x, Til, Weghorst
2017-2018: AZ – FC Twente 2-0
Van Overeem, Jahanbakhsh
2016-2017: AZ – FC Twente 2-1
Bijen e.d., Friday (AZ), Andersen (FC Twente)
2015-2016: AZ – FC Twente 3-1
Janssen 2x, Hupperts (AZ), Ziyech (FC Twente)
2014-2015: AZ – FC Twente 2-2
Mühren, Tankovic (AZ), Ziyech, Ebecilio (FC Twente)

Live volgen
AZ – FC Twente wordt zaterdagavond om 20:45 afgetrapt in Den Haag en staat onder leiding van Danny Makkelie. De wedstrijd is live te volgen via FOX Sports.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.