Elftal en Technische staf

Hatzidiakos: ‘Dit komt niet uit het niets’

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

AZ boekte vanavond de derde competitiezege op rij en bij alle drie die wedstrijden stond Pantelis Hatzidiakos in het hart van de verdedeging. Bij afwezigheid van Vlaar en Van Eijden krijgt de jongeling de kans en inmiddels lijkt niemand het meer te hebben over de afwezigheid van het ervaren duo, iets waar Hatzidiakos blij mee is. ‘Dat vind ik alleen maar mooi. Ik laat zien dat ik het ook kan, doe mijn best en dat gaat nu goed. Ik denk niet zozeer aan Rens of aan Ron maar doe gewoon mijn ding.’

De concurrentie is met Vlaar, Van Eijden en Van Rhijn hevig, iets dat Hatzidiakos ook wel eventjes aan het denken heeft gezet. Aan opgeven heeft hij echter geen moment gedacht. ‘Ik heb er wel eventjes over nagedacht dat het moeilijk zou worden, maar uiteindelijk heb ik  voor mezelf bedacht dat dit het moment moest worden. Ik ga gewoon alles geven, alles of niets en mijn kans proberen te pakken. Uiteindelijk gaf de trainer mij tegen MVV de kans, ik speelde goed en scoorde. Daarna maakte de trainer een andere keuze. Daar ben ik mee aan de slag gegaan, heb keihard getraind en nu valt het voor mij weer goed en mag ik het elke week laten zien.’

Flow

De verdediger geeft na afloop van de wedstrijd tegen Willem II aan dat hij blij is met de flow waarin zijn club zit, al blijft hij ook kritisch over zijn eigen spel. ‘Ja het is wel lekker, alleen kijken wij van wedstrijd na wedstrijd. Ik vond mezelf vandaag wat minder spelen, had wat mindere momenten en gleed twee keer uit. Maar dat hoort erbij, uiteindelijk ben ik daarna gewoon doorgegaan. We zitten in een goede flow, maar dat komt niet uit het niets. We trainen  elke dag hard, hebben goede gesprekken met elkaar, waarin de trainers ook de lichtpuntjes laten zien. Het gaat wat dat betreft alleen maar beter worden.’

Praten

Hatzidiakos is echter niet het enige talent dat zich eenvoudig staande houdt in het eerste. Ook andere beloften als Koopmeiners, Ouwejan en Helmer lijken moeiteloos mee te draaien, iets waar de Griek wel een verklaring voor heeft. ‘Wij praten veel met elkaar, zijn heel eerlijk naar elkaar toe. We zitten ook met elkaar aan een tafel, dus rond de trainingen praten we veel met elkaar. Of als iemand ergens mee zit dan helpen we elkaar en proberen we elkaar beter te maken.’

Blijven staan

Ondertussen komt het moment dichterbij de Vlaar en Van Eijden weer fit gaan raken, maar de verdediger geeft zijn plek niet zonder slag of stoot op. ‘Ik hoop dat ik mag blijven staan zolang we winnen. Maar ook als we verliezen hoop ik dat ik een goede wedstrijd speel en de trainer laat zien dat hij niet meer om me heen kan en dat ik belangrijk word’, zegt de Griek tot besluit.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com