AZ boekte vanavond de derde competitiezege op rij en bij alle drie die wedstrijden stond Pantelis Hatzidiakos in het hart van de verdedeging. Bij afwezigheid van Vlaar en Van Eijden krijgt de jongeling de kans en inmiddels lijkt niemand het meer te hebben over de afwezigheid van het ervaren duo, iets waar Hatzidiakos blij mee is. ‘Dat vind ik alleen maar mooi. Ik laat zien dat ik het ook kan, doe mijn best en dat gaat nu goed. Ik denk niet zozeer aan Rens of aan Ron maar doe gewoon mijn ding.’

De concurrentie is met Vlaar, Van Eijden en Van Rhijn hevig, iets dat Hatzidiakos ook wel eventjes aan het denken heeft gezet. Aan opgeven heeft hij echter geen moment gedacht. ‘Ik heb er wel eventjes over nagedacht dat het moeilijk zou worden, maar uiteindelijk heb ik  voor mezelf bedacht dat dit het moment moest worden. Ik ga gewoon alles geven, alles of niets en mijn kans proberen te pakken. Uiteindelijk gaf de trainer mij tegen MVV de kans, ik speelde goed en scoorde. Daarna maakte de trainer een andere keuze. Daar ben ik mee aan de slag gegaan, heb keihard getraind en nu valt het voor mij weer goed en mag ik het elke week laten zien.’

Flow

De verdediger geeft na afloop van de wedstrijd tegen Willem II aan dat hij blij is met de flow waarin zijn club zit, al blijft hij ook kritisch over zijn eigen spel. ‘Ja het is wel lekker, alleen kijken wij van wedstrijd na wedstrijd. Ik vond mezelf vandaag wat minder spelen, had wat mindere momenten en gleed twee keer uit. Maar dat hoort erbij, uiteindelijk ben ik daarna gewoon doorgegaan. We zitten in een goede flow, maar dat komt niet uit het niets. We trainen  elke dag hard, hebben goede gesprekken met elkaar, waarin de trainers ook de lichtpuntjes laten zien. Het gaat wat dat betreft alleen maar beter worden.’

Praten

Hatzidiakos is echter niet het enige talent dat zich eenvoudig staande houdt in het eerste. Ook andere beloften als Koopmeiners, Ouwejan en Helmer lijken moeiteloos mee te draaien, iets waar de Griek wel een verklaring voor heeft. ‘Wij praten veel met elkaar, zijn heel eerlijk naar elkaar toe. We zitten ook met elkaar aan een tafel, dus rond de trainingen praten we veel met elkaar. Of als iemand ergens mee zit dan helpen we elkaar en proberen we elkaar beter te maken.’

Blijven staan

Ondertussen komt het moment dichterbij de Vlaar en Van Eijden weer fit gaan raken, maar de verdediger geeft zijn plek niet zonder slag of stoot op. ‘Ik hoop dat ik mag blijven staan zolang we winnen. Maar ook als we verliezen hoop ik dat ik een goede wedstrijd speel en de trainer laat zien dat hij niet meer om me heen kan en dat ik belangrijk word’, zegt de Griek tot besluit.

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

13 Replies to “Hatzidiakos: ‘Dit komt niet uit het niets’”

 1. Hou eens op met dat gelul over een flow.
  Leg eens uit hoe het mogelijk is dat Rienstra tussen vier AZ verdedigers de bal vrij kan inkoppen?
  Vroeger in de tijd van de Molenaars stonden er kopgalgen op het trainingsveld om de sprongkracht te verhogen.
  Jullie komen bijna niet van de grond!
  Snel de sprongkracht verbeteren en bescheiden blijven want op internationaal niveau wordt je met zo verdedigen afgemaakt!

  1. we hebben het hier ook over de eredivisie en daar zijn de talenten van AZ schijnbaar goed genoeg voor om in de top te kunnen meedraaien.
   Erg knap dat een elftal wat straks met Stengs en Boadu er nog bij uit zo’n 60% uit eigen jeugd bestaat.
   Daar kunnen clubs als psv, feijenoord en ajax een puntje aan zuigen en zullen best jaloers naar Alkmaar kijken wat daar allemaal gaande is.

   1. Clubs als psv, feijenoord en ajax zijn ons dankbaar en zijn de contracten al aan het opstellen.

 2. Dat het spannend werd komt omdat o. a. jij als een half wijf ingrijpt! Volgende week van rhijn graag!

  1. 2de tegen doelpunt mag je rustig omschrijven als een fout van bizot.
   Hatzidiakos was nl Niet de laatste man, daar stond wuytens nog.
   Gaarne naar het geheel kijken..
   Iets wat weinig gedaan wordt .

   1. Wuytens kon er niks aandoen man, alleen Koopmeiners mag ff aan zijn snelheid werken due had natuurlijk de bal moeten hebben

     1. Nope guus gaf een foute pass en Koopmeiners ging achter die Marokkaan aan, maar werd eruit gesprint

 3. Twee doelpunten, twee fouten van jou en jij zegt dat je wat minder speelde. Dit is dus de mentaliteit wat in de gehele club zit. Een slechte mentaliteit!

  Vroeger was je als speler er ziek van dat je twee fouten had gemaakt. Nu haalt men de schouders op en gaat verder alsof er niets is gebeurd.

  Ik ben bang dat je met deze mentaliteit niet van je fouten leert.

  1. Gedeeltelijk mee eens.
   2de tegen doelpunt mag je rustig omschrijven als een fout van bizot.
   Hatzidiakos was nl Niet de laatste man, daar stond wuytens nog..

  2. Hij heeft links en rechts wel meer foutjes gemaakt afgelopen wedstrijden. Er zit veel potentie in, maar doelpunten tegen krijgen is veelbepalend in een wedstrijd, dus ik zou Van Rhijn eens neerzetten, meer ervaring en iets ouder (26).
   Een fysiek sterk centraal verdedigend duo is onmisbaar, klaar.

 4. Willem II was een mindere pot van Hatzediakos maar dat gold verdedigend voor meer spelers. Aanvallend was het opnieuw goed, maar verdedigend liet AZ het af en toe lopen.
  De eerste goal is het Rienstra omringt door 4 AZ spelers die vrij kan koppen omdat niemand probeerde aan de bal te komen.
  Tweede goal verspeelt Til de bal waarna een Willem II speler vanaf eigen helft meer als 50m met de bal aan de voet sneller is dan Koopmeiners en Svensson iets daarachter. Dat bestaat natuurlijk niet. Koopmeiners had op het middenveld met een forse schouderduw dit al in de kiem moeten smoren. Nu liep Koopmeiners ongeveer 30m naast deze speler zonder iets te doen, belachelijk.
  Tegen Utrecht, Almere en Heerenveen werd er wel strijd geleverd. Tegen Willem II deden meerdere spelers vooral verdedigend een stapje minder.

  De technische staf kan de komende 2 weken gebruiken om iedereen weer bij de les te krijgen en niet lichtzinnig worden, al gaat het nog zo goed.

Comments are closed.