Elftal en Technische staf

Hatzidiakos: ‘Ik ben een vechter en knok me altijd terug’

AZ won gisteravond met een minimaal verschil van FK Tuzla City. In eigen huis begonnen de Alkmaarders voortvarend, maar wisten ze het overwicht slechts uit te drukken in één doelpunt. Pantelis Hatzidiakos was na afloop dan ook niet helemaal tevreden. 'Je speelt natuurlijk thuis, dus vooraf wil je een goede uitslag neerzetten.'

AZ won gisteravond met een minimaal verschil van FK Tuzla City. In eigen huis begonnen de Alkmaarders voortvarend, maar wisten ze het overwicht slechts uit te drukken in één doelpunt. Pantelis Hatzidiakos was na afloop dan ook niet helemaal tevreden. ‘Je speelt natuurlijk thuis, dus vooraf wil je een goede uitslag neerzetten.’

‘We begonnen goed en maakten vroeg de 1-0, dan hoop je eigenlijk dat je nog meer goals maakt, met als gevolg dat er meer ruimtes komen en dat je met een goede uitslag naar Bosnië kan gaan. Aan de andere kant hebben we wel gewonnen en de nul gehouden. In dat opzicht ben ik gematigd tevreden.’

Met name in het laatste half uur leek de pijp wat leeg en wist de ploeg van Jansen de Bosnische verdediging nauwelijks te ontrusten, iets dat de Griek beaamt. ‘Daar hadden we het in de kleedkamer ook over, dat we in de eerste helft best wat kansen kregen. Ik was zelf nog dichtbij een treffer, Milos raakte de lat en er waren een paar schoten van Jens.’

‘Op een gegeven moment hadden we misschien wat meer risico moeten nemen, meer loopacties richting de achterlijn moeten maken en met meer mensen in de zestien moeten komen. Dat is zeker een punt van verbetering richting volgende week’, geeft de international aan.

Rechtsback

Net als in de laatste officiële wedstrijd tegen Vitesse speelde Hatzidiakos als rechtsback. Het is dan ook de vraag of we hem daar vaker gaan zien. ‘Ik weet het niet. Als ik eerlijk ben speel ik liever centraal, maar de trainer wil mij af en toe daar gebruiken. Meer voor het defensieve denk ik’, legt de verdediger uit.

‘Als je van daaruit kijkt heb je met een clean sheet natuurlijk een grotere kans om te winnen, al probeer ik aanvallend wel mijn bijdrage te leveren. Ik had vandaag wel een paar voorzetten, maar daar is zeker ruimte voor verbetering.’

Concurrentie

Met de aanstaande komst van Zinho Vanheusden neemt de concurrentie voor de Griek toe in het centrum van de verdediging, al is de hoofdrolspeler daar zelf niet bang voor. ‘Voor mij maakt het niet zoveel uit, bijna elk seizoen sta ik bij de start niet in de basis en uiteindelijk speel ik altijd 20-30 wedstrijden. Ik maak me geen zorgen over wie er naar AZ komt, ik zorg wel dat ik altijd ga spelen.’

In tegenstelling tot wat de interviewer dacht begon Hatzidiakos ook vorig seizoen niet als basisspeler. ‘Nee, de eerste vijf wedstrijd speelde Timo Letschert, daarna ben ik erin gekomen’, corrigeert de 25-jarige international. ‘Het jaar daarvoor waren het Ron, Timo en Leeuwin, al kwam ik toen wel terug van een blessure. Arne Slot begon ook met Vlaar en onder Van den Brom was dat niet anders. In dat opzicht maakt het niet zoveel wie er voor me staat, ik knok me altijd terug. Ik ben een vechter en ik zal mijn mannetje gaan staan.’

Transfer

AZ zou met het aantrekken van Vanheusden ook inspelen op een mogelijke transfer van Hatzidiakos, al speelt er niets concreets. ‘Op dit moment is er wel interesse, maar er zijn verschillende manieren van interesse tonen. Op dit is er niks concreets.’

‘Ik focus me daarom gewoon op AZ en als er iets serieus is dan melden ze zich bij de club en zal ik ernaar kijken, maar op dit moment ben ik gewoon speler van AZ. Zolang ik hier ben geef ik 110% voor de club, zoals je vandaag hebt gezien. Dit is gewoon mijn club, hier ben ik opgegroeid en ik zal altijd alles geven zolang ik hier ben.’

Door de krappe overwinning op Tuzla is het nog zeker niet gespeeld en wacht er nog een naar tripje naar Bosnië, al weet de stopper wat hij kan verwachten. ‘Ik heb met het nationale team van Griekenland wel eens wedstrijden gespeeld tegen Bosnië en Montenegro, dus ik weet wel een beetje hoe de stadions eruit zien en hoe het voetbal is. Het is niet leuk en het is niet mooi.’

‘Ik weet nog dat het Nederlands elftal 2-2 heeft gespeeld tegen Montenegro. Het zijn gewoon vervelende wedstrijden, die je wel moet winnen. Kijk ook naar Feyenoord vorig jaar tegen Drita, die spelen 0-0 in Kosovo en winnen uiteindelijk met 3-2 in de Kuip als ik me niet vergis. Je moet gewoon winnen. Het maakt niet uit hoe. Je moet zorgen dat je de volgende ronde bereikt.’

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %