Wedstrijden

Hattrick Druijf in voetbalshow AZ – Jong AZ

AZ en Jong AZ hebben het publiek tijdens de jaarlijkse fandag op een heus voetbalfeest getrakteerd. In het eigen stadion eindigde de vriendschappelijke krachtmeting in een 4-3 overwinning voor het eerste.

Mats Seuntjens opende de score voor rust. De middenvelder kopte een haarfijne hoekschop van aanwinst Marko Vejinovic tegen de touwen.

Hattrick

Na de pauze zorgde Ferdy Druijf voor vuurwerk. De spits van Jong AZ produceerde een glaszuivere hattrick, door Gino Coutinho driemaal het nakijken te geven. Tussendoor scoorden Fred Friday en Guus Til aan de overkant.

Drie minuten voor tijd – de wedstrijd duurde slechts zestig minuten – maakte Friday ook de winnende, na gestuntel in de achterhoede bij de equipe van Martin Haar.

Aanvoerder Ron Vlaar en topscorer Wout Weghorst kregen geen speeltijd. Ook de spelers die afgelopen week te horen kregen dat er geen toekomst meer voor hen in Alkmaar is, kwamen niet in actie.

Brian Wijker
Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker

6 Comments

 1. Zullen we volgend jaar als hoogste jong team eindigen?? Ik denk van wel!

 2. was een wedstrijd van niets , hopelijk woensdag een echte test van wat we ongeveer kunnen gaan verwachten

 3. Hoop tegengoals in alle oefenpotjes niks geleerd van vorig jaar AZ?

  Max Huibers een goede talentvolle centrale verdediger ala Rick van Drongelen zou niet misstaan in dit elftal, ik vind Vlaar wat aftakelen en Wuytens … mwa… 6,5 maakt nog niet indruk. Begin periode bij AZ wel.

  Doe wat met het geld van Luckassen en Haps want de verdediging is nog niet top4 waardig.

  1. Mee eens Vlaar met van drongelen ernaast. Dan heb je gegeven moment dat de leerling de coach eruit loopt.

 4. Zo zie je maar dat er toch nog een groot verschil is tussen AZ en Jong AZ. Zelfs met een B-elftal wordt er gewonnen van Jong AZ. Geen Bizot, Vlaar, Ouwejan, van Overeem, Stengs en Weghorst. Maargoed, het was wellicht ook maar een oefenpotje

 5. Ja die Druijf komt er wel. (En sneller dan we denken)

Comments are closed.

Ook interessant