15-12-2021: Voetbal: AZ - Willem II Eredivisie seizoen 2021-2022
Wedstrijden

Gudmundsson loodst AZ langs Willem II

Albert Gudmundsson was vanavond de grote man tijdens de 4-1 overwinning van AZ op Willem II. De IJslander benutte via de rug van Wellenreuter een strafschop en schoot daarna nog tweemaal met scherp. Hij hielp zijn ploeg zo aan een 4-1 overwinning, omdat De Wit en Kabangu in de eerste helft al hadden gescoord. 

AZ startte sterk in eigen huis en kwam rap aan de leiding. Dani de Wit controleerde een voorzet van Jesper Karlsson knap met de borst, omspeelde de keeper en schoot het speeltuig tegen de touwen. Jesper Karlsson raakte hierna nog tweemaal het aluminiun, maar daarna was het gedaan met de Alkmaarse dadendrang.

Willem II kwam beter in de wedstrijd en loste via Kabangu en Svensson al twee waarschuwingsschoten. Vindahl was echter alert en hield zijn doel schoon. Toch moet de goalie vlak voor rust capituleren. Kabangu dook alleen voor de doelman op en schoot de Tilburgenaren op gelijke hoogte.

Vindahl

Na de thee was de eerste grote kans voor de Alkmaarders, alleen wipte Pavlidis de bal oog in oog met Wellenreuter net naast. Aan de andere kant werd Kabangu weer alleen voor Vindahl gezet, maar ditmaal kwam de keeper als winnaar uit de strijd.

Gudmundsson

Het waren lange tijd de enige wapenfeiten voor beide goals. Willem II hield het compact op eigen helft, terwijl AZ niet bij machte was om een gaatje te vinden in de Brabantse defensie. Tien minten voor tijd brak Albert Gudmundsson dan toch de ban voor de ploeg van Jansen.

De IJslander werd in de zestien gevloerd voordat hij een voorzet binnen kon werken. De overtreding ontging de arbiter in eerste instantie, maar na ingrijpen van de VAR ging de bal alsnog op de stip en kreeg Michelis rood. De aanvaller ging zelf achter de bal staan en schoot de bal achter Wellenreuter.

Het was diezelfde Gudmundsson die de wedstrijd een paar minuten voor tijd definitief in het slot gooide. De aanvaller kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld, draaide knap weg en bleef alleen voor Wellenreuter koel. In de slotminuut schoot de spits andermaal raak, ditmaal door een assist van Poku tot doelpunt te promoveren. Gudmundsson bepaalde daarmee de eindstand op 4-1.

Karakteristieken

Doelpunten: 9′ De Wit 1-0, 36′ Kabangu 1-1, 76′ Gudmundsson (strafschop) 2-1, 87′ Gudmundsson 3-1, 89’ 4-1

Gele kaarten: Saddiki (Willem II) Clasie, Pavlidis (AZ)

Rode kaart: Michelis

Opstelling AZ: Vindahl; Witry (60′ Gudmundsson), Hatzidiakos, Martins Indi (88′ Beukema), Wijndal (c); Midtsjø (43′ Reijnders), De Wit, Clasie; Sugawara, Pavlidis (88′ Aboukhlal), Karlsson (88′ Poku)

Opstelling Willem II: Wellenreuter; Owusu, Michelis, Jenssen, Kohn; Saddiki, Meerveld (81′ Wriedt), Llonch (67′ Roemaratoe); Nunnely (81′ Kohlert), Kabangu (78′ Schippers), Svensson

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant