AZ Jeugd

Groningen in opmars te sterk voor Jong AZ

In Groningen heeft Jong AZ een heerlijke maandagavondwedstrijd tegen Dordrecht geen vervolg kunnen geven. Poku zette de Alkmaarse talenten wel op voorsprong in de Euroborg, maar de plaatselijke FC wist het tij snel te keren en won uiteindelijk met 4-1.

Jong AZ wist afgelopen maandag met 5-1 te winnen van Fc Dordrecht. Met name Ernest Poku beleefde een heerlijke avond met drie goals en twee assists. In de laatste wedstrijd van trainer Jan Sierksma mochten naast Poku ook een aantal talenten met Eredivisie-ervaring aantreden. In de Euroborg stuurde Lee-Roy Echteld in zijn eerste wedstrijd een ander elftal aan de aftrap. Onder andere Ruben van Bommel, Wouter Goes en Jayden Addai zaten niet bij de selectie. Maxim Dekker was ziek en bleef ook in Alkmaar achter. Buitenspeler Daal, die deze week zijn contract verlengde, stond wel in de basis.

Poku soleert, Groningen voor

Ernest Poku zette zijn prima vorm door in de 14e minuut zo’n beetje de gehele Groningse verdediger het bos in te sturen. Een afgeslagen schot werd door Kees Smit naar voren gebracht waarna Poku er een heerlijke solo uitgooide en de bal hard in het Groningse doel schoot.

Lang kon Jong AZ niet van de voorsprong genieten. Na wat twijfelend verdedigen kon Hove de bal in de 22e minuut in het doel volleren. Jonge en talentvolle keeper Zeggen Lieuw Kie Song kon zijn been er niet achter krijgen.
Groningen, dat de laatste weken sowieso in de ‘winning mood’ is draaide kort daarna helemaal om. Schouten kreeg op een lullige manier de bal tegen zijn arm in zijn eigen strafschopgebied. De penalty werd feilloos benut door Postema. Die voorsprong bij rust was gezien het spelbeeld verdiend.

Groningen loopt uit in Poku-loze tweede helft

Poku mocht in de rust in de kleedkamer achterblijven. Ongetwijfeld met het oog op de belangrijke wedstrijd tegen Heerenveen van aankomende zondag. Voor hem in de plaats betrad Reverson het veld. In de zestigste minuut  werden ook Smit, Meerdink en Esteves gewisseld.

Het rust gunnen van de beste spelers van het elftal deed het voetbal van Jong AZ geen goed. Kees Smit was nog op de weg terug naar de kleedkamers toen Postema Fc Groningen op 3-1 zette. Dat Postema daarbij misschien een paar centimeter buitenspel stond werd niet geconstateerd door arbiter Blank uit Heerhugowaard. Na knullig uitverdedigen van Jong AZ kon Van Bergen in minuut 70 de 4-1 binnen volleren. Zeggen voorkwam nog wel de 5-1 met een aantal knappe reddingen.

En zo verloor een Jong AZ verdiend en uiteindelijk vrij dik van Fc Groningen. De volgende wedstrijd is ook geen makkelijke, op de Kalvershoek tegen nummer twee Roda JC.

Rik Bos
In de jaren 90 geboren in de binnenstad van Alkmaar. Volgt AZ sinds de eeuwwisseling actief. Vroeger door de spijlen van de Hout, sinds de opening van het DSB-Stadion vast met zijn vader vanaf de tribune. Zijn mooiste AZ-momenten zijn Sporting Lissabon - AZ in het Estádio José Alvalade en het kampioensfeest op het Waagplein.

    Comments are closed.

    0 %