Elftal en Technische staf

Gretige Ouwejan: ‘Ik blijf hard werken’

Thomas Ouwejan mocht tegen Groene Ster starten in de basis

Thomas Ouwejan mocht woensdagavond in het bekerduel tegen Groene Ster weer eens in de basis starten. En dat ging de linksback van de Alkmaarders goed af; Ouwejan leverde twee assists. ‘Daar ben ik erg blij mee.’

Moeite met Groene Ster

AZ had woensdag moeite om de score te openen tegen Groene Ster. Na dik een uur spelen scoorde AZ pas de openingstreffer. “We begonnen wat moeizaam aan de wedstrijd. Ik vind het lastig om te zeggen hoe dat komt.” De verdediger denkt dat het zou kunnen komen doordat Groene Ster de bus voor de 16 meter parkeerde. “Zij hebben gewoon heel veel mensen voor de pot staan, en dat blijft lastig spelen. Op een gegeven moment voeren wij de druk op en raken zij vermoeid, waardoor er ruimtes ontstaan. Die druk hebben we eigenlijk veel te laat opgevoerd.”

Nieuwe rol

Waar Ouwejan vorig jaar nog een vaste basisspeler was onder Van den Brom, moet de back dit seizoen Owen Wijndal voor zich dulden. Ouwejan is uiteraard niet blij met zijn huidige rol onder Slot. “Dat is natuurlijk een onprettige situatie voor mij. Ik blijf hard werken, zodat ik mijzelf niks kan verwijten.”  De jeugdexponent van AZ zal echter blijven knokken voor minuten bij het eerste. “Als ik er moet staan, dan zal ik er staan, zowel op de trainingen als in de wedstrijden waar ik mij mag laten zien. Dat ik vandaag twee assists geef, is alleen maar lekker. Daar ben ik erg blij mee.”

Favoriete positie

Ouwejan hoopt voor de tweede seizoenshelft op meer minuten in AZ 1. “Met elke minuut die ik speel, ben ik blij.” Ouwejan speelt dit seizoen niet alleen maar als linksback. Hij wordt ook wel eens ingezet als middenvelder of aanvaller. “Het liefst speel ik linksback, dat is mijn favoriete positie.” Ouwejan zal echter ook genoegen nemen met een andere rol in het veld. “Als ik dan op het middenveld of als linksbuiten mag spelen, dan zal ik alles geven.”

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR
Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
Lees ook...
AZ met tien man eenvoudig langs Groene Ster